torstai 26. tammikuuta 2017

Suklaa-PB smoothiekulho


Kun tein aamupalaksi tämän smoothiekulhon, tuntui kuin olisin syönyt suklaajälkkäriä aamupalalla. Ei ollenkaan huono asia, varsinkin kun tämän smoothiekulhon aineosat ovat kuitenkin terveellisiä, eikä tämä sisällä muuta sokeria kuin hedelmien oma sokeri. Smoothien ei minun makuuni tarvitse olla kovinkaan makea, tämä oli omaan makuuni juuri sopiva. Jos pidät melko makeasta smoothiesta, lisää smoothieen tekovaiheessa vaikka 1-2 tuoretta taatelia tai aavistus hunajaa.

Jos syön aamulla pelkän smoothien, teen sen mielelläni smoothiekulhoon, jolloin smoothie on paksumpaa ja päälle voi latoa kaikkia terveellisiä herkkuja. Juotavia smootheja taas suosin esimerkiksi jälkkärinä tai iltapalan osana, ruisleivän kaverina.

SUKLAA-PB SMOOTHIEKULHO

1/2 Pitaijaa (osa koristeeksi)
1 rkl maapähkinävoita, makeuttamatonta
1 rkl kauraleseitä
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 jäinen kypsä banaani
1 tl Chian siemeniä
2 rkl turkkilaista jogurttia

Koristeeksi esim:
Kaakaonibsejä
Banaanisiivuja
Vadelmia
Karhunvadelmia
Pitaijasta leikattuja paloja

Surauta smoothien aineet tasaiseksi sauvasekoittimella/blenderillä. Kaada/lusikoi kulhoon ja koristele mieleiseksesi.

Viime sunnuntaina oli aivan upea ulkoiluilma, joten se piti tietenkin hyödyntää. Talvella on hauska, kun Uunisaareen ja Liuskasaareen pääsee kävellen, kun Uunisaareen viritetään ponttonisilta. Koska tapojeni vastaisesti tämä blogipostaus oli hyvin lyhyt, laitan tähän muutaman talvikuvan Uunisaaresta/Liuskasaaresta. Vähän muuten harmitti, että piti lähteä pois ennen auringonlaskua, koska piti ehtiä vielä tehdä ruoka ja syödä ennen salille menoa. Salille ajaessani ihastelinkin sitten auton ikkunasta komeaa auringonlaskua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti