tag:blogger.com,1999:blog-3622842848504677910.post5867852335848514788..comments2024-01-10T14:01:43.304+02:00Comments on Celebration Treats 4U: Munaton suklaakakkupohja x 2 Celebration Treats 4Uhttp://www.blogger.com/profile/03680793659621716529noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3622842848504677910.post-91749436201346024892016-10-24T19:07:45.860+03:002016-10-24T19:07:45.860+03:00Ookoo, kiitos vielä tästä lisäyksestä myös. Kuulos...Ookoo, kiitos vielä tästä lisäyksestä myös. Kuulostaa hyvältä.Celebration Treats 4Uhttps://www.blogger.com/profile/03680793659621716529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3622842848504677910.post-85912490900998841732016-10-24T19:04:53.303+03:002016-10-24T19:04:53.303+03:00Wau, paljon kiitoksia kattavasta ohjeesta :). Tuo ...Wau, paljon kiitoksia kattavasta ohjeesta :). Tuo etikka+ruokasooda on itsellekin tuttu metodi mm. Red Velvet kakusta. Täytyy testata jossain vaiheessa tätä ohjettasi.Celebration Treats 4Uhttps://www.blogger.com/profile/03680793659621716529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3622842848504677910.post-64725680461106207222016-10-24T18:01:47.621+03:002016-10-24T18:01:47.621+03:00Ainiin! Tuon edellä mainitun kakun voi helposti te...Ainiin! Tuon edellä mainitun kakun voi helposti tehdä myös täysin gluteenittomana, tein keliakista kärsivälle äidilleni ja hyvin onnistui! Äidin mukaan paras gluteeniton leivonnainen tähän mennessä, eikä vegaanisuutta huomannu kuulemma lainkaan. <br /><br />Jauhoiksi laitoin Semperin cake mixiä, lisäsin muistaakseni 1 tl enemmän ruokasoodaa ja varotoimeksi ostin täysin avaamattomat paketit muita kuiva-aineksia (ettei sekaan ois mitenkään päässy esim. vehnäjauhoa), mutta huolelliselle leipurille tuo jälkimmäinen tuskin on välttämätöntä :D<br />Tein yhden matalan kakkupohjan (jollainen tuosta ohjeesta nyt siis tulee) ja kuorrutin riisimaidosta, tummansinisesta keijusta, tomusokerista ja Lidlin tummasta suklaasta tehdyllä vegaaniganachella. <br /><br />Oon ite leiponu yli päätään tasan 2 kertaa elämässäni täytekakkua ja eilen tein ekaa kertaa elämässäni tästä pohjasta vegaanista täytekakkua. <br /><br />Tein 2 tällasta pohjaa, mutta koska en osaa leikata kakkupohjaa, en uskaltanut nytkään sitä tehdä... Tein kakkupohjat toissapäivänä ja elmukelmutin jääkaappiin lautasten päällä. Eilen elmukelmutin irtopohjavuoan, laitoin pohjalle toisen kakkupohjan, kostutin vahvalla minttumaidolla (haudutin tuoreena pakastettua piparminttua kauramaidon ja veden sekoituksessa miedossa lämmössä n. 30 min), laitoin täytteeksi tuoreena pakastetulla silputulla mintulla ja tomusokerilla maustettua Oatlyn vaniljakastiketta + reunoille mintulla maustettua vegaanista sokerikreemiä.<br /><br />Päälle toinen minttumaidolla kostutettu kakkulevy, muheutun jääkaapissa n. 6h ja ennen kasausta pidin pakkasessa n. 30 min. <br />Kuorrutin pitkään vatkatulla ja tomusokerilla maustetulla Alpron soijakermavaahdolla ja tein ekaa kertaa elämässäni kermavaahtipursotuksia improvisoidulla pursotuspussilla aka minigripillä, jonka kulmaan leikkasin tähtityllan muotoisen reiän. Pidin jääkaapissa n. tunnin ennen tarjoilua. <br /><br />Muuten tuli aivan sairaan hyvää, mutta ois pitäny joko leikata kakkupohjat puoliksi tai kostuttaa enemmän! Alemmasta pohjasta tuli tosi mehevä ja kostea, mutta ylempi jäi aavistuksen kuivahkoksi. Minttu maistui reilusti ja pohjakin maistuu tosi suklaiselta. Täytettä laitoin myös ehkä liian vähän, pelkäsin sen pursuavan yli tms. Alpron viskikerma maistui mielestäni tosi hyvältä. <br />En ois ité erottanu, onko tää kakku vegaaninen vai ei :D Oon syöny elämäni aikana aika paljon ei-vegaanisia täytekakkuja ja suklaakakkuja. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3622842848504677910.post-9306734056513903092016-10-24T17:55:25.453+03:002016-10-24T17:55:25.453+03:00Täytynee testata noita veganisoituina versioina :)...Täytynee testata noita veganisoituina versioina :)<br /><br />Ite oon tehny aivan loistavaa, todella mehevää ja täysin vegaanista kaakaokakkua jenkkireseptillä, jonka oon muuntanu ite suomalaisiin mittoihin plus huomioinut erot suomalaisen ja amerikkalaisen väkiviinan konstraatioissa:<br /><br />-3,5 dl + 1 tl vehnäjauhoa<br />-3 rkl kaakaojauhetta<br />-2 dl + 2 rkl + 1 tl sokeria<br />-1 tl ruokasoodaa<br />-0,5 tl suolaa<br />-1 tl vaniljasokeria<br /><br />-0,5 rkl väkiviinaetikkaa<br />-5 rkl ruokaöljyä (neutraali maku, esim. rypsiöljy)<br />-2,5 dl + 1 rkl + 1,5 tl haaleaa vettä<br /><br />-öljyä/vegaanista margariinia (http://www.vegaanituotteet.net/perusruuat/margariinit/) + kaakaojauhetta/jauhoa leivitykseen<br /><br />1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen, voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 20 cm lasivuoka TAI laita leivinpaperi vastaavan irtopohjavuoan pohjalle ja voitele + leivitä reunat<br /><br />2. Siivilöi jauhot + kaakaojauhe kulhoon, sekoita erittäin huolellisesti joukkoon lopun kuivat aineet vispilällä<br /><br />3. Tasoita kuivien aineiden pinta ja tee isompi & syvempi reikä öljylle toiselle puolelle jauhosekoitusta ja erillinen pienempi reikä väkiviinaetikalle<br /><br />4. Mittaa vesi valmiiksi pieneen kulhoon tms. Varmista, että uuni on lämmin ja kaikki muukin täysin valmiina ennen etikan lisäämistä.<br /><br />5. Kaada ensin ruokaöljy isompaan koloon ja sitten etikka pienempään koloon. Kaada valmiiksi mitattu haalea vesi päälle ja sekoita äkkiä kaikki huolellisesit sekaisin. Kaada mitä pikimmiten jauhotettuun vuokaan ja siirrä nopeasti uuniin.<br /><br />6. Paista n. 20-35 minuuttia, vältä uunin avaamista paiston aikana. Kokeile kypsyys puutikulla: valmiiseen ei tartu taikinaa. Nosta kypsä kakkupohja pois uunista ja anna jäähtyä hieman ennen kuin irrotat vuoasta. <br /><br />7. Kuorruta täysin jäähtynyt kakku esim. vegaanisella suklaaganachella tai kasvikermavaahdolla. Maistuu suht hyvältä ja mehevältä ihan sellaisenaankin!<br /><br />-----<br /><br />Tästä taikinasta tulee suht matala kakku, sun kuvissa näkyvään tarvis varmaan tupla-annoksen taikinaa. Normaaliin irtopohjavuokaan tätä tulee n. puolet. <br />Kohoaminen perustuu ruokasoodan ja väkiviinaetikan reaktioon, eli samaan reaktioon jolla jenkkisarjoissa lapset tekevät kouluun tulivuoria tai jolla jotkut availevat viemäriä - taikina alkaa siis kuplia ja kuplat kohottavat taikinan. Tämän takia etikan lisäämisen jälkeen täytyy toimia todella nopeasti, ettei taikina kupli menemään ennen kuin uunin lämpö ehtii tallettaa ilmakuplat kakun sisään :)<br /><br />Tähän ei tarvita periaatteessa mitään muuta kuin kuiva-aineita, eli perusleipuri taikoo tällaisen kakun käymättä kaupassa :) Kuorrutukseenkin käy vaikka tomusokerin ja veden yhdistelmä. Oon tehny tällä peruskakkua tosi monta kertaa, menee ilman kuorrutettakin, vegaaniaganachella aivan todella hyvää myöskin. Anonymousnoreply@blogger.com