1 prk/397 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
200 g tummaa suklaata, 74 %:sta
200 g maitosuklaata
25 g voita
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl pistaasipähkinöitä (kuorittuja)
1 dl suolattuja ja paahdettuja cashew -pähkinöitä
2 dl vaahtokarkkeja
Vuoraa noin 20x20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
Paloittele isot vaahtokarkit puoliksi esim. saksilla. Jos käytät pieniä vaahtiksia, ne voi laittaa kokonaisena. Suosittelen kuitenkin isojen käyttämistä, koska ne ovat mielestäni parempia rakenteeltaan tähän herkkuun.
Lisää suklaa-voiseokseen kondensoitu maito ja sekoita ne keskenään. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos vuokaan ja tasoita se. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
Oman makusi mukaan voit halutessasi vaihdella hiukan "sattumia", joita laitat sekaan. Mutta tämä on mielestäni niin makeaa, että jotain suolaistakin siinä on kuitenkin hyvä olla joukossa.
Leikkaa jähmettynyt suklaalevy haluamasi kokoisiin paloihin terävällä veitsellä.
Säilytä suklaakutiot jääkaapissa. Suklaa on kiinteää, mutta mukavan pehmeää koostumukseltaan heti jääkaapista otettuakin. Kannattaa antaa tätä herkkua jollekin muullekin, koska muuten tälle käy helposti niin, että se tulee yllättävän nopeasti syötyä omankin perheen voimin. Nimimerkillä - kokemusta on :).
Voin suositella :)
VastaaPoistaKiitos :). Mukava kuulla, että maistui. -Raili
VastaaPoista