BANOFFEE -LETUT (n. 20 kpl)
4 munaa
ripaus suolaa
7 dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
(hiukan sulatettua rasvaa)
Täyte + päälle
2 banaania, kypsiä
1 prk valmista kinuskia kondensoidusta maidosta
1 Flora vispi vatkattuna, sekaan 2 tl vaniljasokeria + ripaus tomusokeria
pari rkl kaakaota (ripottele pieni määrä per lettu sihdin läpi käärityn ja täytetyn letun päälle)
Sekoita kulhossa keskenään 2,5 desiä maitoa, munat, suola, jauhot ja vaniljasokeri. Vatkaa vaikka käsivatkaimella, jotta saat sileän taikinan.
Lisää 4,5 desiä maitoa ja vatkaa tasaiseksi. Voit halutessasi lisätä tässä vähän hiukan sulatettua rasvaa taikinan sekaan. Anna taikinan turvota minimissään 1/2 tuntia, se helpottaa paistamista.
Paista noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevassa pannussa letut melko kuumalla levyllä, lisäten silloin tällöin voita pannuun ennen taikinan lisäystä. Pyri paistamaan melko ohuita lettuja ja pinoa valmiit letut päällekkäin, jotta ne pysyvät lämpiminä.
Kata pöytään joko lettupino ja tykötarpeet tai täytä halutessasi valmiiksi.
Jos lettuja jää yli, säilytä ne jääkaapissa. Kannattaa lämmittää mikrossa lettua ennen syöntiä, jos se on jäähtynyt/syöt seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti