tiistai 22. huhtikuuta 2014

Broileri-vuohenjuusto-pekoni -pasta



BROILERI-VUOHENJUUSTO-PEKONI -PASTA (4:lle hengelle)

n. 300 g Barilla Pennette Rigate täysjyväpastaa tai vastaavaa

300 g broilerin filesuikaleita tai vastaava määrä filepihvejä leikattuna paloiksi
1 pkt pekonia
100 g vuohenjuustoa (miedohkoa, esim. Président Petits Chévres Doux paketista puolet)
reippaahkosti mustapippuria myllystä (ainakin 5 kierrosta)
1,5 tl Herbes de Provence -yrttiseosta
1 rkl Dijon -sinappia
1/4 ruukku tuoretta basilikaa
1 rkl balsamicoa
0,5 dl kermaa
n. 1,5 dl pastan keitinvettä

2 kevätsipulin vartta
basilikaa vielä päälle

Leikkaa pekoni saksilla pienehköiksi paloiksi ja ruskista sitä hetken aikaa pannussa välillä sekoitellen. Älä lisää pannulle rasvaa, koska pekoni on itsessään niin rasvaista.

Laita suureen kattilaan vettä kiehumaan pastaa varten. Kun vesi kiehuu, lisää merisuolaa keitinveteen ja laita pasta kiehumaan.

Lisää sitten broilerfilesuikaleet/palat pannulle ja ruskista niitä yhdessä pekonin kanssa noin 10 minuuttia.

Ota pastan keitinvettä talteen n. 2 dl ja valuta pikaisesti kypsä pasta lävikössä. Kaada pasta takaisin kattilaan.

Lisää pannulle Dijon -sinappi, Herbes de Provence, mustapippuri, balsamico, ja osa basilikasta suht isona silppuna (revi käsin basilikanlehtiä hiukan pienemmiksi) sekä vuohenjuusto hiukan murennettuna. Lisää kerma ja pastan keitinvedestä 1 dl.

Kaada kastike pastan sekaan ja lisää vielä kevätsipulin varret saksilla/veitsellä leikattuna pieniksi kiekoiksi ja loput basilikanlehdet revittyinä. Lisää tarvittaessa lisää pastan keitinvettä. Koska sekä pekonista että vuohenjuustosta tulee aika paljon suolaa, minä en kaipaa ruokaan yhtään lisäsuolaa, mutta mikäli haluat, lisää lopuksi vielä ripaus suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti