lauantai 26. heinäkuuta 2014

Nopeat mansikkawienerit

Tässä vielä yksi mansikkaleivonnainen jatkoksi aiempiin mansikkaa sisältäviin ohjeisiin, kun minulta pyydettiin jotain helppoa leivonnaisohjetta. Pakastelehtitaikinalevyistä  teet nopeasti nämä helpot mansikkawienerit, joissa täytteenä on vaniljakreemijauheesta tehty paistonkestävä vaniljakreemi tuoreiden mansikoiden alla, jotka kiillotetaan paraatikuntoon hyytelösokerilla.



NOPEAT MANSIKKAWIENERIT (10 kpl)

5 levyä pakastelehtitaikinaa
1 dl vettä
4 rkl vaniljakreemijauhetta (Milletti)

Voiteluun+päälle:
kananmuna
Pistaasirouhetta/raesokeria/mantelilastuja

n. 20 kpl tuoreita mansikoita

Kiille mansikoiden päälle:
1/2 dl vettä
1/4 dl hyytelösokeria

Leivinpaperoi pelti ja laita siihen jäiset lehtitaikinalevyt erilleen toisistaan noin 10 minuutiksi sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 215-asteeseen, kiertoilma 195-asteeseen.

Tee sillävälin vaniljakreemi vatkaamalla veteen vaniljakreemijauhe kierrevatkaimella. Jätä odottamaan.

Kauli leivinpaperoidulla työtasolla jokainen lehtitaikinalevy 23 cm pitkäksi niin, että kauliminen vaikuttaa vain pituuteen. Leikkaa jokainen levy puoliksi, jolloin saat kaksi suorakaiteen mallista palaa. Laita joka palan keskelle vaniljakremiä noin lusikallinen ja taita sitten taikinan reunat keskustaan päin, jolloin vaniljakreemiosa jää keskustaan näkyville. Painele käännetty osa keskustassa kunnolla kiinni, jotta se pysyy paistettaessa kiinni. Osa saattaa joka tapauksessa hiukan aueta paistossa, muttei se juurikaan haittaa.


Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille joko pistaasirouhetta/mantelirouhetta-/lastuja tai raesokeria.

Paista uunin keskitasolla n. 18 minuuttia, kunnes wienerit ovat kauniisti ruskettuneet ja kypsyneet.

Jäähdytä wienerit ritilällä ja puolita niiden jäähtyessä mansikat valmiiksi.

Laita mansikanpuolikkaat vaniljakreemin päälle ja tee mansikoiden päälle tuleva kiille kiehauttamalla ensin vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, sekoita siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa uudestaan ja kirkastuu. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetken välillä sekoittaen.

Levitä kiillettä mansikoiden päälle pullasudin avulla.

Mansikkawienerit ovat parhaimmillaan heti jäähdyttyään, jolloin ne ovat rapeimmillaan.


2 kommenttia:

  1. Ihania helppoja herkkuja! Itsekin olen tämän tapaisia suunnitellut tekeväni tai oikeastaan aikalaillakin samanlaisia ;) Ajattelin kokeilla sellaista taikinan leikkaus tapaa jollaisen näin telkkarissa Sikke Sumarin tekemänä. Siihen vaniljakreemi ja marjoja kiilteen kanssa. Nam! :D

    VastaaPoista
  2. Helppoja ja nopeita tosiaan pyöräyttää vaikka yllätysvieraille. Jahas, täytyypäs sitten katsella, minkälaisen leikkaustavan telkkarista olet bongannut ;). Nyt marja-aikaan tuoreet marjat kyllä viimeistelevät leivonnaiset ihanasti sekä maun että ulkonäön puolesta.

    VastaaPoista