Näissä pienissä annospiiraissa yhdistyy rapea murotaikinapohja, mehevä mustikkatäyte ja murea murupäällinen. Parhaimmillaan nämä ovat vielä hiukan lämpöisenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Ei hassumpi tapa käyttää pakastimessa vielä olevia mustikoita, vai mitä? Mustikka-aikaan nämä onnistuvat tietenkin tuoreista mustikoista paremmin kuin hyvin.
Jos sinulla ei ole mustikoita, näihin käyvät toki muutkin marjat tai esimerkiksi luumut tai omenat paloiteltuna. Makeissa marjoissa ja hedelmissä kannattaa sokerin määrää hiukan vähentää, erityisen happamissa vastaavasti hiukan lisätä.
BLUEBERRY CRUMBLE PIES -PIENET MUSTIKKAPIIRAAT MURUPÄÄLLISELLÄ
(9 kpl, 11 cm pikkuvuokiin tehtynä)
Piiraspohjat:
1,5 dl mantelijauhoja
2dl + 1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl tomusokeria
120 g voita
1 kananmuna
Mustikkatäyte:
7 dl mustikoita
0,5 dl hillo-marmeladisokeria
Crumble/murupäällinen:
100 g voita
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoa
2 rkl sokeria
Piiraspohjat:
Laita muut piirakkapohja-aineet monitoimikoneeseen, paitsi kananmuna ja käytä hetken aikaa. Lisää sitten kananmuna ja käytä vielä sen aikaa, että taikinasta alkaa muodostua pallo. Jos teet taikinan käsin, nypi voi jauho-tomusokeriseokseen ja lisää sitten kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
Voitele
pienet vuoat kevyesti esimerkiksi vuokasprayllä. Kauli
taikina leivinpaperoidulla työtasolla, joka on kevyesti jauhotettu
vehnäjauhoilla, ohueksi levyksi. Ota levystä hiukan vuokiasi suuremmalla pyöreällä muotilla ympyrä ja nosta se vuokaan.
Painele sormin reunoille ja ota tarvittaessa ylimääräinen taikina pois
veitsellä reunoista. Käytä tarvittaessa hiukan vehnäjauhoja apuna.
Voit myös ottaa taikinaa pienehkön pallon kerrallaan ja painella taikinan tasaisesti sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoat kylmään n. 20 minuutiksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, kiertoilma 180 asteeseen.
Pistele pohjat haarukalla, noste ne uuniritilän päälle ja paista pohjia 9 minuuttia uunin alatasolla. Tarkkaile pohjia ja käännä tarvittaessa ritilää, jolla vuoat ovat kesken paiston.
Valmistele pohjien esipaistuessa mustikkatäyte ja crumble.
Mustikkatäyte ja crumble/murupäällinen:
Sekoita tuoreisiin (vähennä aavistus sokerin määrää) tai jäisiin mustikoihin hillo-marmeladisokeri. Hillo-marmeladisokeri hyydyttää mustikoista irtoavan nesteen sopivasti paiston aikana ja täytteestä tulee juuri sopivan kiinteä.
Lusikoi mustikkaseosta vuokiin lähes täyteen asti.
Anna piiraiden jäähtyä hetken ritilällä, ennen kuin laitat ne tarjolle. Piiraiden kanssa käy hyvin jäätelö tai vaniljakastike eikä kermavaahtokaan olisi hassumpi lisuke.
Meillä näiden kanssa oli tarjolla sekä jäätelöä että vaniljakastiketta, josta sai sitten valita oman suosikkilisukkeensa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti