torstai 10. joulukuuta 2015

Brownie Cookies

4991BrownieCookies.jpg



Tässä herkku, johon on koottu kaksi hyvää yhteen, brownie ja cookie. Brownie Cookiet ovat ihanan paksuja ja pehmoisia keskeltä. Katselin netistä useampaa Brownie Cookien ohjeista, mutta näiden ohje on oma ohje, jonka viritin oman brownie -ohjeeni ja  cookie -ohjeeni yhdistelmästä. Ne ovat hyviä sellaisenaan, mutta halusin nyt koristella nämä jouluisesti.  Valitse siis itse, teetkö ne koristeltuna vai ilman koristeita. Ensimmäisessä kuvassa näkyy yksi koristelematon cookie, jonka jätin, jotta näkyy, miltä cookiet näyttävät ilman  koristelua.

Mieheni inhoaa lunta ja kylmää ja hän on ollut  tästä talvesta riemuissaan, kun ei ole pakkasta eikä lunta. Itsekin rakastan lämpöä ja aurinkoa, mutta vaihtaisin silti tämän pimeän ja märän kunnon talvikeliin. Osittain siksi, että blogikuvaaminen on hankalaa, kun luonnonvaloa ei ole juuri nimeksikään edes keskellä päivää. Yleensä kuvaan käsivaralta, mutta kuluneina viikkoina on ollut pakko turvautua jalustaan ja pitkään valotusaikaan, jotta kuvista saa edes jollain tavalla siedettäviä.

Samoin kuin brownien kanssa, näitä ei kannata ylipaistaa, vaan jättää ne meheviksi. Ne kypsyvät vielä uunista oton jälkeen. Ne voi huoletta ottaa uunista vielä hyvin pehmeinä, mutta jätä ne jälkikypsymään pellille viideksi minuutiksi, ennen kuin siirrät ne ritilän päälle jäähtymään loppuun.


BROWNIE COOKIES (n. 17 kpl)

150 g tummaa suklaata (74 %)
80 g voita
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa (L-koko)
2 tl piparminttuaromia
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (Fazer/Van Houten tai vastaava)
0,5 tl vaniljajauhetta/1,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl espresso -jauhetta
0,5 rkl maissitärkkelystä

Koristeluun halutessasi:
Maito- ja tai valkosuklaata ja/tai Candy Meltsejä
Erilaisia syötäviä koristeita, esim: strösseliä, piparminttukarkkimurskaa jne.

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen. Leivinpaperoi pari peltiä valmiiksi.

Paloittele 125 grammaa suklaasta mikronkestävään astiaan ja paloittele loppu 25 grammaa suklaata pienehköiksi paloiksi. Jätä nämä suklaapalat odottamaan, ne tulevat cookie -taikinan sekaan viimeiseksi. Lisää 125 gramman suklaan joukkoon voi ja sulata voi-suklaaseosta puoliteholla mikrossa, kunnes sulavat.

Mittaa suklaaseoksen sekaan sokerit ja sekoita lusikalla sekaisin. Lisää sitten kananmunat ja piaprminttuaromi ja sekoita sekaisin.

Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot, kaakaojauhe, vanilja, leivinjauhe, espresso -jauhe ja maissitärkkelys keskenään. Sekoita munaseokseen ja lisää lopuksi sivuun jättämäsi paloiteltu suklaa. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi, jotta taikina hiukan jähmettyy ja cookiet säilyttävät muotonsa paremmin paistettaessa.

Ota taikinaa cookie -kauhalla tai ruokalusikalla pellille, noin 9 cookieta per pelti. Cookiet leviävät itsestään paistettaessa, joten ne saavat jäädä korkeiksi uuniin laitettaessa. Annostele seuraava pellillinen vasta paistoajan loppupuolella, jottei taikina lämpene liikaa odottaessa. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Cookiesit saavat olla hyvin pehmeitä vielä uunista otettaessa, joten älä ylipaista niitä. Ota pelti uunista ja anna cookiesien olla pellillä 5 minuuttia, ennen kuin nostat ne varovasti jäähtymään ritilälle loppuun.

Koristelu halutessasi:
Voit koristella cookiet sulatetulla suklaalla/Candy Meltseillä ja ripotella päälle erilaisia koristerakeita tms. Maito- ja valkoinen suklaa käyvät tähän tarkoitukseen paremmin mielestäni kuin hyvin korkean kaakaopitisuuden omaava tumma suklaa, jota itse cookien taikinassa on käytetty. Minikokoiset Minigrip -pussit ovat näppäriä, jos teet koristeita useammalla värillä. Laita omiin pusseihin eri suklaalaadut/Candy Meltsit ja sulata laatu/väri kerrallaan mikrossa miedolla teholla, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota koristelu cookielle.

Säilytä cookiet ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Cookiet ovat paiston jälkeen aavistuksen rapsakoita reunoilta, sisältä pehmeitä, mutta säilytyksen jälkeen reunat pehmenevät. Tosin eipä se mielestäni mikään huono juttu ole.

Ystävä, joka tykkää suklaasta/suklaaleivonnaisista, ilahtuisi varmasti saadessaan kauniin rasiallisen näitä herkkulahjaksi. Syötävät lahjat ovat siitä kivoja, etteivät ne jää nurkkiin pyörimään. Mm. omille appivanhemmille, olen useampana jouluna koonnut herkkukorin, jossa on paljon itsetehtyjä herkkuja, muutaman ostetun herkun lisäksi.Viime vuosina tähän on tullut myös pieni kierrätysteema, kun olen saanut korin joulun jälkeen tyhjänä takaisin, jolloin seuraavana jouluna herkut ovat päätyneet jo aiemmin käytössä olleeseen koriin. Eipä jää sitten korikaan heille nurkkiin pyörimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti