Alkukesän kausiherkku raparperi taipuu moneen. Itse en ole vielä ehtinyt kokeilla somehitiksi noussutta grillattua raparperipekonia, mutta kai sitäkin on kohta testattava, vaikka hiukan epäilevästi tuohon komboon suhtaudunkin. Kun kokeilee, niin sittenhän sitä tietää, miltä se maistuu. Oletko sinä jo ehtinyt kokeilla?
Tässä nyt kuitenkin paljon perinteisempi raparperiohje. Raparperikompotti tai raparperihilloke, kummin vain. Kun tämän tekee mikrossa, tulee muutamassa minuutissa valmista. Toki voit tehdä tämän kattilassakin levyllä, keittele sitten vain hiukan kauemmin aikaa.
RAPARPERIKOMPOTTI (n. 4 desiä)
2 isoa vartta raparperia/5 desiä siivutettua raparperia
1 dl + 1 rkl fariinisokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vettä
1/4 tl vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
Huuhdo raparperinvarret ja siivuta ne mikronkestävään kulhoon. Mittaa fariinisokeri päälle. Kuumenna täysteholla 1,5 minuuttia.
Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään ja sekoita seos kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna vielä mikrossa minuutti täysteholla. Sekoita lopuksi vanilja sekaan.
Riippuen, kuinka hienojakoista haluat raparperihillokkeen olevan, sekoita sitä joko varovasti lusikalla, jotta osa raparperisiivuista jää isommiksi paloiksi tai jos haluat hillomaisempaa, sekoita seosta reippaasti, jolloin pehmenneet raparperinpalat hienonevat.
Raparperikompotti käy hyvin jogurtin tai puuron lisukkeeksi, jälkiruokiin ja leivontaan.
Ja jos sinulla on raparperia paljon, blogista löytyy jo aiemmin mm. tällaiset raparperia hyödyntävät ohjeet:
Raparperipiirakka pehmeallä Mascarpone -täytteellä
Raparperi-mansikka trifle
Itse tein raparperista pienen määrän vasta hilloa. Yleensä sekoitan sen joukkoon jotain hedelmää tai marjaa. Omena ja mansikka ovat erittäin hyviä makupareja raparperin kanssa :)
VastaaPoistaKiitos kommentista Jack Bauer :). Raparperi ja mansikka tosiaan toimivat erinomaisesti yhdessä.
PoistaVoi nam mitä herkkuja!��
VastaaPoistaKiitos Sari :)
PoistaAivan ihania raparperiherkkuja! ♥
VastaaPoista