maanantai 22. toukokuuta 2017
Grillatut broilervartaat (Gluteeniton)
GRILLATUT BROILERVARTAAT (Gluteeniton n. 40 varrasta)
800 g maustamatonta broilerfilettä
1,5 rkl fariinisokeria
2 rkl balsamicoa
2 tl savupaprikajauhetta
1/2 sitruunan mehu
4 rkl öljyä
1 pieni tiraus Srirachaa
Mustapippuria n. 5 rouhaisua myllystä
n. 1/2 tl suolaa
Lisäksi:
Puisia grillitikkuja
Laita grillitukut likoamaaan kylmään veteen. Leikkaa broilerfileet saksilla pienehköiksi paloiksi
Mittaa marinadin ainekset tukevaan pakastepussiin. Sekoita ainekset keskenään. Lisää broilerin palat, sulje pussi ja puristele pussia, jotta kaikki palat marinoituvat.
Anna broilerin marinoitua huoneenlämmössä noin puoli tuntia, pussia välillä käännellen
Pujota broilerpaloja grillivartaisiin ja grillaa miedohkolla lämmöllä, välillä käännellen, noin 10 minuuttia yhteensä, kunnes broileri on kypsää.
Isommalle porukalle saat tehtyä samalla ohjeella, aineosien määrää lisäämällä. Voit tarvittaessa grillata vartaat edellisenä päivänä ja säilyttää ne suljetussa rasiassa jääkaapissa. Lämmitä ennen tarjoilua uunissa 200-asteessa noin 5 minuuttia
GRILLATUT BROILERVARTAAT (Gluteeniton n. 120 varrasta)
3 kg maustamatonta broilerfilettä
6 rkl fariinisokeria
6 rkl balsamicoa
8 tl savupaprikajauhetta
2:n sitruunan mehu
16 rkl öljyä
Noin rkl Srirachaa
Mustapippuria n. 20 rouhaisua myllystä
n. 2 tl suolaa
Lisäksi:
Puisia grillitikkuja
Valmistus kuten yllä.
Vartaiden seuraan sopii esimerkiksi tämä kikherne-fetasalaatti
Tai tämä Raikas Maissi-vesimelonisalaatti
Ihanaa, että kesä vihdoin tuli. On tätä odotettukin ja hartaasti. Kyllä kelpasi olla ulkona kun aurinkoa ja lämpöä riitti koko viikonlopun. Tänään meni koko päivä pihahommissa, kun meidän pihalta kaadettiin jokunen puu viime viikonloppuna. Moottorisaha lauloi jo silloin ja tänään oksasilppuri oli töissä tuntitolkulla. Pyöräytin kuitenkin kesän ensimmäisistä raparpereista meille jälkiruoaksi nopean raparperipiirakan. Tästä se oman pihan satokausi alkaa, ihanaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti