BBQ -kastike käy hyvin esim. ribseihin tai broileriin grillissä. Ribsit/broileri kannattaa esikypsentää esim. uunissa ja vain loppukypsentää grillissä BBQ -kastikkeella siveltynä. Tai vaihtoehtoisesti, jos haluat kypsentää ribsit/broilerin kokonaan grillissä, ne kannattaa grillata lähes kypsäksi ennen BBQ -kastikkeella sivelyä. BBQ -kastike käy myös esim. hodarin tai hampurilaisen maustekastikkeena tai Pulled Porkin valmistukseen.
1 pienehkö punasipuli
2 rkl (oliivi)öljyä
4 dl colaa (Cokista/Pepsiä tms., minulla Pepsi Maxia)
1 rkl suolaa (Fleur de Sel)
n. 8 pyöräytystä mustapippuria myllystä
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
hiukan tuoretta persiljaa, timjamia ja meiramia (kaikkia vain muutama lehdykäinen)
2 tl savupaprikaa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl balsamicoa
3 rkl ketsuppia
3 tl Chipotle salsa -kastiketta
1/2 limen mehu
Hienonna punasipuli ja kuumenna paistokasarissa/kattilassa oliiviöljy. Freesaa punasipulipaloja öljyssä hetki käännellen.
Lisää kaikki muut aineet sekaan ja anna kiehua maltillisella lämmöllä n. 20-30 minuuttia, kunnes kastike sakenee ja maut syvenevät. Tarkista vielä suola ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa.
Surauta BBQ -kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
Laitan lähipäivinä ohjeen näistä grillatuista ribseistä ja broilerin koivista, joissa käytin tätä BBQ -kastikettani.
Säilytä BBQ -kastike jääkaapissa. Tein tätä tänään, joten en uskalla antaa kauhean tarkkaa aikaa tämän säilyvyydestä, mutta kyllä se varmaan ainakin viikon jääkaapissa säilyy esim. puhtaassa kannellisessa lasipurkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti