Myös näitä Oreo cupcakeja oli meidän Ravintolapäivän kahvilassamme viime lauantaina. Suklaapohja on vanha tuttu pohja, jota käytän yleensä aina kun leivon suklaacupcakeja, mutta laitan sen nyt tähän kuitenkin, enkä pelkästään linkkiä pohjaohjeeseen. Koristeena olevat Mini Oreot kannattaa painaa kuorrutukseen vasta hiukan ennen tarjoilua, ettei keksi pehmene turhaan.
OREO CUPCAKES (n. 16 kpl)
3 dl sokeria
2,5 dl + 2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1,5 tl espresso -jauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa (M-kokoa)
1,5 dl kermamaitoa
1 dl (hiukan vajaa) (rypsi)öljyä
1,5 dl kiehuvaa vettä
Oreo -kuorrutus:
7 Oreota, murskattuna
75 g voita, huoneenlämpöistä
n. 3,5 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 rkl kermaa
Koristeeksi:
Mini Oreoita
Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen..
Mittaa kulhoon sokeri, jauhot, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda, suola, espressojauhe ja vanilja. Sekoita ainekset keskenään.
Lisää jauhoseokseen munat, kermamaito ja öljy ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita vielä ainekset sekaisin. Taikina on todella löysää, älä pelästy, että olet tehnyt jotain väärin. Sen kuuluu ollakin hyvin löysää. Vatkaus kannattaa aloittaa hiljaisella nopeudella, ettei taikinaa räisky ympäriinsä.
Koska taikina on niin löysää, sitä on hankala lusikoida muffinivuokiin, eli ota joku kannu, jossa on nokkaosa ja kaada taikina siihen. Kaada taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin hiukan yli puolenvälin muffinsipaperia. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien pitää olla tosi tukevia.
Paista uunin keskiosassa n. 17 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä, ota sitten pelliltä pois ja jäähdytä ne loppuun ritilällä.
Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä.
Oreo- kuorrutus:
Murskaa Oreot hienoksi, jotta palat eivät tuki pursottaessa tyllaa. Jätä odottamaan.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää voivaahdon sekaan noin 3 dl tomusokeria ja vatkaa se sekaisin. Lisää sitten tuorejuusto suoraan jääkaapista ja Oreo -murska sekä kerma. Lisää loppu tomusokerista ja vatkaa vielä kuohkeaksi. Voit tarvittaessa lisätä hiukan tomusokeria, kunnes saat sopivanpaksuisen kuorrutuksen. Olen huomannut, että eri tuorejuustomerkkejä käytettäessä, niiden koostumuksessa on hiukan eroja.
Lusikoi pursotusta pursotinpussiin tai tukevaan pakastepussiin ja pursota kuorrutusta tyllan avulla tai pursotuspussin/pakastepussin kulmaan leikkaamasi reiän kautta cupcakien päälle (tai levitä kuorrutusta veitsellä/lusikalla cupcaken päälle). Paina cupcaken kuorrutukseen koristeeksi Mini Oreo.
Säilytä cupcaket jääkaapissa.
Keväällä pihahommissa vierähtää tunti jos toinenkin, puutarhatyöt kun kuuluvat omiin lempiharrastuksiin. Meidän pihassa on tosi paljon kalliota ja pihassa on paljon korkeuseroja. Ulkonäöllisesti pidän siitä tosi paljon, mutta ainoa miinus siinä on se, että kasveille ei ole minun mielestäni tarpeeksi tilaa, kun näkyvän kallion lisäksi myös nurmikon alla on monessa kohdassa kallio aika lähellä. Olenkin laitellut vuosien varrella pihaan erilaisia kasvukehikkoja. Uusimmat hankinnat ovat nämä lavakaulukset, jotka olivat todella edullisia, koska ne ovat käsittelemätöntä puuta. Käsittelin ne puuöljyllä harmaaksi ja niistä tulikin oikein kivat mielestäni. Nyt taas mahtuu lisää kasveja :), sekä syötäviä, että ihan vain koristekasveja.