torstai 12. helmikuuta 2015

Cake popseja banaanikakusta

 
 

Edellisen postauksen sydänaiheisen piilokuvakakun leivonnasta jäi yli punaista kakkua, josta sydämet leikattiin. En mielellään heitä mitään käyttökelpoista pois, joten päätin tehdä ylijäämäpaloista Cake popseja, kun palat olivat aika epämääräisen mallisia ja riekaleisia. Banaanikakku kävikin oikein hyvin popseihin, eikä kosteisiin muruihin tarvinnut lisätä kuin hiukan tuorejuustoa. Kakkumurut olivat valmiiksi punaisia, joten päätin nämäkin tehdä nyt ystävänpäivän teemaan. Toki Cake popsit voi tehdä mistä tahansa kakku- tai muffinsimuruista.

Tällä kertaa tein osan popseista sydämenmallisiksi, osan pyöreiksi.  Tikkuina käytin osaan katkottuja puisia grillitikkuja, osaan muovisia tikkaritikkuja.

CAKE POPSIT (n. 30 kpl)

n. 270 g (punaisia) banaanikakun muruja (tai muuta kakkua/muffinseja)
n. 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa

Jos  käytät muuta kakkua, voit halutessasi värjätä kakkumassan punaiseksi pastavärillä.

Kostean banaanikakun kanssa riitti pieni märä tuorejuustoa. Jos kakkumurut ovat kuivempia, tarvitset enemmän tuorejuustoa. Voit lisätä myös esim. rommia/konjakkia/likööriä jne. massaan. Massan tulee olla sen verran kosteaa, etä se pysyy hyvin kasassa.

Kuorrutukseen:
Yhteensä n. 1/2 pussia Candy Meltsejä TAI
n. 250 g suklaata

n. 30 kpl tikkaririkkuja tai esim. puisia grillitikkuja katkottuna sopivan mittaiseksi

Voit kuorruttaa kaikki samalla värillä, tai käyttää useampaa väriä. Minulla oli valkoista Candy Meltsiä sekä maitosuklaan väristä Candy Meltsiä, mutta suklaa käy yhtälailla. Popsien kuorrutus vaikuttaa melko paljon popsien makuun, joten valitse itsellesi mieluisat maut.


Murusta kakku-/muffinsipalat murumaiseksi käsin tai monitoimikoneessa. Näin kauniin väristä murua oli tuo ylijäämä banaanikakusta jo valmiiksi.


Sydämenmalliset popsit tein painelemalla pops -massan sekä Silicomartin silikoniseen suklaakonvehtimuottiin että Ikean sydämenmallisiin jääpalamuotteihin (tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavat, että massa ei näytä tässä kovin punaiselta. Kuva on otettu aiemmin popsien teosta, joten kyseessä ei ole sama pops -massa). Pyöreät popsit pyörittelin käsin noin lihapullan kokoisiksi palloiksi.Laita muottisi/pyöritellyt pallosi pakastimeen pakastamista kestävän alustan kanssa n. 30 minuutiksi. Kunnolla kylmät sydämet/pallot on paljon helpompi kuorruttaa sulalla suklaalla/Candy Meltsillä, koska kuorrutus jähmettyy niihin melko nopeasti.

Sulata mikrossa pienissä kupeissa/laseissa haluamasi kuorrutusta varovasti, varoen ylikuumennusta. Candy Meltsit kannattaa sulattaa puoliteholla, sekoittaa välillä ja jatkaa sitten sulatusta erissä. Niiden rakenne kärsii, jos ylikuumennat ne. Vastaavasti valkosuklaata 600 W -teholla hiukan vajaa 2 minuuttia, tummaa 74 %:sta suklaata samalla teholla hiukan yli 2 minuuttia. Voit toki sulattaa suklaan vesihauteessakin kuumuutta kestävässä kulhossa, jonka laitat poreilevan vesikattilan päälle, varoen, ettei vesihöyryä mene suklaan joukkoon.

Ota sydämet/pallot pakastimesta ja kuorruta yksi kerrallaan. Dippaa tikun pää sulaan kuorrutukseen ja työnnä se sitten Cake Popsin alaosasta sisään hetken matkaa.  Tällä tavalla varmistetaan, että popsit pysyvät hyvin kiinni tikussa. Tätä vaihetta ei kannata jättää väliin, koska myös varsinainen kuorrutus on helppoa, kun ei tarvitse pelätä, että pops tippuu kuorruttaessa tikusta irti.Tee näin puolelle popseista ja laita sitten popsit vielä uudestaan hetkeksi pakkaseen ennen kuorrutusta. Tee sitten samoin loppuosalle popseista.


Ota sitten ensimmäinen puolikas tikutetuista popseista pois pakkasesta. Dippaa tikutetut popsit yksi kerrallaan kuorrutuksessa. Tarkista että kuorrutusta on joka puolella ja valuta hetki ylimääräistä suklaata pois kupin/lasin päällä, ennen kuin laitat sen esimerkiksi sokerilla täytettyyn kulhoon pystyyn kuivumaan. Kukkasieni tai styrox tms. käy myös hyvin. Voit halutessai koristella popseja tässä vaiheessa, ennen kuin kuorrutus jähmettyy tai sitten vasta lopuksi, kun kaikki on kuorrutettu. Tee samoin jälkimmäiselle puoliskolle popseja.

Jos käytät koristelussa nonparelleja/strösseliä, koristele popsisi jo tässä vaiheessa.

HUOM! Jos kuorrutat Candy Meltseillä, kuorrutus on usein sellaisenaan liian paksua, eikä sillä saa kaunista sileää kuorrutusta aikaiseksi. Lisää silloin Candy Melts -sulaan kasviöljyä pieni määrä ja sekoita tasaiseksi. Voit lisätä tarvittaessa lisääkin öljyä, mutta kannattaa lisätä öljyä pieni määrä, sekoittaa ja tarkistaa koostumus. Candy Melts -sulaa voi myös tarvittaessa lämmittää uudestaan, mikäli se ehtii jähmettyä liikaa, ennen kuin olet saanut popsit kuorrutettua.

Nosta kuorrutetut popsit hetkeksi kylmään jähmettymään.

Koristelin omat sydämeni/palloni sulatetulla punaisella Candy Meltsillä ja sokerikuvioilla sekä aiemmin kaulintamassasta tekemilläni koristeilla. Sulatin mikrossa pienessä Minigrip -pussissa Candy Melts nappeja, leikkasin pussin kulmaan pienen reiän ja pursotin valmiille sydämille/palloille koristeita. Kiinnitin sillä myös irtokoristeet popsien pintaan.

Koristelussa vain mielikuvitus on rajana ja erilaisilla koristeluilla saa aikaiseksi hyvinkin erinäköisiä popseja.  Allaolevassa kuvassa esimerkiksi aiemmin yhteen Ravintolapäivään tekemiäni popseja, ennen sellofaaniin pakkausta. Kun tekee paljon popseja, nopea koristelutapa on esimerkiksi dipata vielä kostea popsi puoliksi nonpareilleihin tai strösseliin. Osa strösseleistä ja koristerakeista maistuu muultakin kuin vain sokerilta, eli myös niillä saa lisämakua ja vaihtelua popseihin. Esim. kirkkaanpunaiset koristerakeet maistuivat mansikalta, kelta-ruskeat strösselit banaanilta, kirjavat strösselit tuttifrutilta, isommat suklaapallot suklaalta. Nonparellit ovat aika kovia, eivätkä maistu juuri miltään, mutta niitä saa todella monen värisenä ja niistä voi tehdä tietenkin omiakin värisekoituksia esim. teemavärien mukaan. HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!2 kommenttia: