perjantai 17. huhtikuuta 2015

Popparitikut

Löysin kauppareissulla XXL-kokoisia suolatikkuja, jotka ovat noin 30 senttiä pitkiä ja selkeästi tavallisia suolatikkuja paksumpia myös. Ajattelin, että niistä voisi kehittää jotain hauskaa, vaikkei minulla juuri sillä hetkellä ollutkaan vielä ideaa, miten niitä hyödyntäisin. Idea tällaisista popparitikuista kuitenkin putkahti aika nopeasti mieleeni. Nämä kävisivät hyvin tarjottavaksi lastenjuhlissa tai esimerkiksi lähestyvänä vappuna. Sulatetut vaahtokarkit toimivat liimana, joilla popcornit ja karamellit kiinnitetään helposti ja nopeasti tikkuihin. Pieni lisäyllätys tulee tikkua syödessä, kun suussa alkaa kummasti poksahtelemaan... koska tikuissa on myös paukkukarkkeja, jotka poksahtelevat hauskasti suussa.POPPARITIKUT (9 KPL)

9 kpl XXL-suolatikkuja (n. 30 cm pitkiä)
7 vaahtokarkkia
3 rkl vettä
1/2 pussia Mikropopcorneja(valmiiksi poksautettuja)
Smarties rakeita (tai muita karkkeja)
1 pussi paukkukarkkeja (Pop Candy/Pop Rocks)

Valmista ensi mikropopcornit (tai kattilassa tavallisia). Laita silikonialustalle/leivinpaperin päälle popcorneja, joita rutistat hiukan käsilläsi pienemmiksi paloiksi. Sekoita sekaan Smarties -rakeita tai muita haluamasi karkkeja.

Laita vaahtokarkit ja 3 rkl vettä mikronkestävään kulhoon ja kuumenna niitä mikrossa täysteholla n. 20 sekuntia. Sekoita ja jatka vielä 20 sekuntia tai kunnes seos on sulaa.

Levitä ruokalusikalla suolatikun päälle n. 2/3 osaa tikusta vaahtokarkkisulaa ja pyörittele tikkua varovasti popcorn-karkki seoksessa. Ripota sitten suoraan paukkukaramellipussista pariin kohtaan tikusta paukkukarkkeja. Liimaa poppareita/karkkeja vielä tarvittaessa käsin aukkokohtiin. Vaahtokarkit liimaavat tosi helposti nuo popparit ja karkit kiinni.

Toista sama kaikkien tikkujen kohdalla. Mikäli vaahtokarkkiseos jähmettyy liikaa, kuumenna sitä välillä mikrossa 20 sekuntia, jolloin saat sen taas uudestaan sulaksi.

 Nämä voi tehdä päivää aiemmin valmiiksi ja säilyttää ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Uskoisin, että säilyvät kauemminkin, mutta meillä nämä eivät kyllä säilyneet kauempaa, vaan ne syötiin nopeasti parempiin suihin.


6 kommenttia:

 1. Onpa hyvä ja hauska idea, täydellistä vappukamaa!

  VastaaPoista
 2. Vitsit kuinka kiva idea vapuksi taikka lastenjuhliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jii ja Nti Papu :). Ja sekään ei ole yhtään huono asia, että nämä ovat tosi helppo- ja nopeatekoisia ja ne voi tehdä etukäteen valmiiksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi M. Nämä myös katosivat nopeasti herkuttelijoiden suuhun.

   Poista