sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kurkuma latte


Kurkumaa käytän useimmiten ruoanlaitossa, lisäämällä sitä esim. wokkiin tai keittoon. Nykyään tuoretta kurkuman juurta löytyy jo aika hyvin kaupoista (koska kurkuma on ollut jo jonkin aikaa  kovassa nosteessa terveellisyytensä ansiosta), joten yleensä suosin sitä kurkumajauheen sijaan. Nyt halusin testata kurkuma lattea, jossa tuoreen kurkuman lisäksi on myös tuoretta inkivääriä. Inkivääriä meillä kuluu myös runsaasti ruoanlaitossa ja itse teen siitä usein myös erilaisia kylmiä ja kuumia juomia. Kun laten tekee vielä mantelimaitoon, on kyseessä siis aikamoinen terveysjuoma. Flunssan on siis turha yrittää tännepäin pyrkiä.

HUOM! Kun käsittelet tuoretta kurkumaa, kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja, sillä kurkuma värjää todella tehokkaasti kirkkaankeltaiseksi kaiken, mihin sitä menee. Eli suojaa myös tasot ym. huolella.

Netistä löytyy paljon kurkuma latte -ohjeita ja tähän ohjeeseeni otin useammasta ohjeesta vaikutteita. Kuten yllä kerroin, kurkuma värjää erittäin voimakkaasti. Osittain siksi päädyin tekemään juomani kuorimattomasta kurkumasta ja inkivääristä. Lisäksi tämän koin itselleni vaivattomimmaksi tavaksi. Kun juoman siivilöi lopuksi, kuorenpalat ja mahdollinen muu hienontumaton aineosa jää siivilään.

KURKUMA LATTE (1-2 hengelle)

2,5 dl mantelimaitoa, makeuttamatonta
n. 2 cm tuoretta kurkumaa
n. 2 cm tuoretta inkivääriä
puolikas kanelitankoa
hiukan hunajaa makeutukseen (tai esim. agave .siirappia)

Pilko kurkuma ja inkivääri kuorineen pienemmiksi paloiksi pieneen kattilaan. Lisää mantelimato ja puolikas kanelitankoa. Kuumenna, välillä sekoittaen, miedolla lämmöllä. Älä anna kiehua.

Kun juoma kuumentunut noin 5 minuuttia, ota pois lämmöltä.  Lisää makeutukseen hunajaa/Agave siirappia ja soseuta sauvasekoittimella. Maista juomaa, jotta saat makeuden sopivaksi. Vaikken itse pidä kovin makeista juomista normaalisti, tätä minäkin makeutin hunajalla. Makuttamattomana se oli aika eksoottisen makuista. Siivilöi kirkkaankeltainen latte tiheän siivilän läpi yhteen suureen kuppiin tai kahteen pieneen kuppiin.


2 kommenttia:

  1. Kurkumalatte on upean värinen juoma. Oon kerran maistanut ja tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkuma antaa kyllä uskomattoman intensiivisen värin, myös käsiin, ellei niitä suojaa ;).Ja kurkuma on myös tosi terveellistä.

      Poista