maanantai 19. kesäkuuta 2017

Ravintola Preston ihana Festa di Ferragosto

Pääsin nauttimaan taannoin Italian mauista Ravintola Preston Festa di Ferragosto -viikoille. Jestas, miten hyvää ruokaa! Erityisesti jos olet italialaisen ruoan ystävä, uskallan suositella vahvasti Eteläesplanadilla sijaitsevaa Ravintola Prestoa.

Ferragosto on Italiassa kesäjuhla, jota vietetään ystävien kanssa. Prestossa tähän keskikesän juhlaan otettiin varaslähtö aloittamalla festa jo 19.4. Nopeimmat ehtivät vielä nauttimaan tästä ihanasta ruokajuhlasta, koska sitä juhlitaan Prestossa 22.6. asti. Festa di Ferragosto -viikot järjestettiin Prestossa ensimmäistä kertaa viime vuonna ja yleisön pyynnöstä ne uusittiin tänä vuonna. Toivottavasti ne järjestetään ensi vuonnakin.

Koska Festa di Ferragosto on Italiassa ystävien ja hyvän ruoan kanssa vietettävä juhla, Prestossa sama idea toteutuu niin, että alkuruoat katetaan antipastolaudoille ja muut ruoat yhteisille tarjoiluastioille jaettaviksi pöytäseurueen kesken. Festa di Ferragosto menu on tarjolla minimissään 4:n hengen seurueelle ja aina siitä eteenpäin 6:lle, 8:lle jne.

Alkuun nautimme Antipasteista, jotka tuotiin jaettavilla laudoilla tarjolle. Ihanaa, tuoretta Buffala Mozzarellaa, Coppa kinkkua, Fabriano salamia ja sisilialaisia oliiveja
Seuraavaksi nautimme risottoa tuoreista kevättryffeleistä. Ihan mielettömän hyvää risottoa, eikä tryffeleissä oltu säästelty.Ja sitten pizzaa, jossa maukkaan kauan kohonneen pizzapohjan päällä oli Bufala mozzarellaa, basilikapestoa ja luumutomaattia, päällä tuoretta rucolaa. Yksi elämäni parhaista pizzoista ehdottomasti.


Jaetussa pastavadillisessa oli jättikatkarapuja, tulista 'Nduja salamia ja linguinea


Menun päätti makeasti Preston oman keittiön gianduja jäätelö ja jogurttisorbetMenun on suunnitellut keittiöpäällikkö Marko Koskinen ja se pitää sisällää Italian tunnusomaisimpia herkkuja ja koostuu sesongin raaka-aineista. Mm. mustat tryffelit saapuvat Prestoon Laziosta vastakerättyinä. Tuorepastaa tehdään Preston keittiössä päivittäin itse ja pizzataikina, joka on kohonnut vähintään 36 tuntia, tehdään myös käsityönä. Laadukkaat raaka-.aineet ja rakkaus ruoanlaittoon maistuu joka suupalassa. Marko Koskinen ehti myös välillä istahtaa pöytään ja kertoa tarkemmin eri raaka-aineista ja Preston valmistusmetodeista. On aina mukava tavata ruoasta ja ruoanlaitosta innostunut ammattilainen.


Kanssamme iltaa istunut Ravintolapäällikkö Outi Koistinen esitteli meille Preston tiloja ja kuten näkyy, tilaa löytyy vähän joka lähtöön pienemmille ja suuremmille seurueille.  Sisustuksessa on käytetty osittain hauskoja maalauksia, joista tulee tunne, kuin istuisi talojen sisäpihalla ulkona.Lasikatto päästää luonnonvalon kauniisti läpi ravintolan sisätiloihin
Kiitos herkullisesta illasta ja mukavasta seurasta Outi ja Marko sekä koko muu Preston henkilökuntaEi kommentteja:

Lähetä kommentti