maanantai 24. joulukuuta 2018

Hyvää joulua!Minulla oli tarkoitus kirjoitella blogiin parikin eri jouluohjetta, mutta tänä jouluna aikataulut meni sen verran tiukille, että en kerennytkään kirjoitella niitä. Vanhempi poikani osti asunnon ja mm. hänen muuttonsa tiimoilta joulukuu pyrähti ennätysnopeasti ohitse.

Tässä kuitenkin yksi hyvin nopea joulusuklaan ohje. Teen  tätä joka joulu, vaihdellen hiukan, mitä "sattumia" suklaamassan sekaan laitan ja hiukan myös eri suklaita. Useimmiten laitan puolet tummaa suklaata, puolet maitosuklaata, mutta tänä vuonna käytin suklaana pelkkää tummaa suklaata ja laitoin mm. Oreo -keksin paloja sattumiksi. Jos laitat pelkkää tummaa suklaata, ei kannata käyttää kauhean bitteriä suklaata.HELPPO JOULUSUKLAA (n. 50 palaa)

1 prk/397 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
400 g tummaa suklaata,  max. n. 50 %
25 g voita
1 dl kuivattuja karpaloita
1 pss/ 100 g suolattuja ja paahdettuja cashew -pähkinöitä
2 dl vaahtokarkkeja
8 kpl Oreo -keksejä (jaa jokainen keksi 4 osaan)

Vuoraa noin 20x20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.

Paloittele isot vaahtokarkit puoliksi esim. saksilla. Jos käytät pieniä vaahtiksia, ne voi laittaa kokonaisena. Suosittelen kuitenkin isojen käyttämistä, koska ne ovat mielestäni parempia rakenteeltaan tähän herkkuun.

Paloittele tai rouhi suklaat mikronkestävään kulhoon ja laita voi samaan kulhoon. Kuumenna mikrossa puoliteholla erissä, kunnes suklaat sulavat. Varo ylikuumentamasta, ettei suklaan rakenne kärsi. Eli kokeile aina välillä, onko suklaa suurinpiirtein sulanut. Hieman sulamattomia paloja voi olla vielä, kun otat sen pois. Sekoittele tasaiseksi. Minun mikrollani puoliteholla kesti 2 minuuttia.

Lisää suklaa-voiseokseen kondensoitu maito ja sekoita ne keskenään. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos vuokaan ja tasoita se. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

Oman makusi mukaan voit halutessasi vaihdella hiukan "sattumia", joita laitat  sekaan. Mutta tämä on mielestäni niin makeaa, että jotain suolaistakin siinä on kuitenkin hyvä olla joukossa.

Leikkaa jähmettynyt suklaalevy haluamasi kokoisiin paloihin terävällä veitsellä.

Säilytä suklaakutiot jääkaapissa. Suklaa on kiinteää, mutta mukavan pehmeää koostumukseltaan heti jääkaapista otettuakin.

Haluan toivotella kaikille oikein ihanaa ja herkullista joulua! Nauttikaa läheisten seurasta ja herkullisesta ruoasta :)

Jouluisin terveisin,

Raili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti