maanantai 30. marraskuuta 2020

Päärynä-homejuustotortut

Onko homejuuston ystäviä? Tässä helppo pikkusuolaisen ohje glögikaudelle, jossa homejuusto, päärynä ja pinjansiemenet solmivat makoisan liiton. Kun torttujen pohjana käytetään kaupan valmiita pakastettuja voitaikinalevyjä, näiden valmistus vie vain hetken, erityisesti jos pinjansiemenet paahtaa pannulla jo aiemmin (voi paahtaa useampi päivä etukäteen). 

Ohje on sen verran yksinkertainen, ettei minulla ollut tarkoitus tätä jakaa blogiin, enkä siis ottanut tortuista kunnon kuvia, joten tämä on ainoa kuva, jonka napsaisin. Mutta koska näistä tuli sen verran hyviä, niin laitanpa ohjeen tänne kuitenkin.


PÄÄRYNÄ-HOMEJUUSTOTORTUT (10 KPL)

Pussillinen pinjansiemeniä

5 pakastettua voitaikinalevyä

Homejuustoa (Aura)

2 päärynää

Voiteluun:

Kananmunaa

Aloita torttujen valmistus paahtamalla pinjansiemeniä kuivalla pannulla, ahkerasti käännellen, kunnes paahtuvat ja saavat hiukan väriä. Kaada lautaselle jäähtymään. Tämän voit tehdä jo useampi päivä etukäteen ja säilyttää pinjansiemenet ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Levitä pakastetut voitaikinalevyt pellille leivinpaperin päälle sulamaan noin 10-15 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 215-.asteeseen. 

Pese ja kuori päärynät sekä viipaloi ne. Kun voitaikinalevyt ovat sulaneet, leikkaa jokainen levy puoliksi, kuten joulutorttuja tehdessä. Leikkaa kahteen vastakkaiseen kulmaan 90-asteen viillot. Laita päärynäsiivuja tortun keskelle, murustele homejuustoa päälle ja ripota lopuksi pinjansiemeniä päälle. Käännä leikkaamasi kulmien päät keskelle ja paina ne kunnolla kiinni.  Voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes nousevat kauniisti ja ruskistuvat hieman.

Sopivat yhtälailla glögin, skumpan kuin teenkin kaveriksi.

Uskomatonta että huomenna alkaa jo joulukuu. Etukäteen ajatellen tuntui siltä, että tästä syksystä tulee varmasti erityisen pitkän oloinen koronan takia, kun kotosalla tulee oltua tavallista enemmän ja muutenkin ympyrät ovat niin pienet nyt poikkeusaikana. Joko teillä ollaan aloitettu joulujuttujen suunnittelu tai teko? Itse havahduin juuri pari päivää sitten siihen, että jouluun ei ole enää kauaa. Ensimmäisiä jouluun liittyviä puuhia minulla on yleensä täyttää kuusijoulukalenteri, jonka anoppini on meille ommellut kun pojat olivat pieniä.  Kuusikalenterissa on joka päivälle oma pieni lkangaspussi, johon saa sujautetettua jotain pientä kivaa. Vanhempi poikani on asunut omillaan jo pari vuotta, mutta hänen toiveenaan, yhtälailla kuin pikkuveljen, oli että tänäkin vuonna joulukalenteri laitetaan. He ovat aina avanneet kalenterin "luukkuja" vuoropäivinä, mutta vanhempi poika avaa sitten kylään tullessaan useamman "luukun" kerrallaan. Hyvää alkavaa joulukuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti