lauantai 30. marraskuuta 2013

Limoncello -tiramisu

Kuten edellisessä blogipostauksessa lupailin, mieheni syntymäpäiväkakun kääretorttupohjien ylijäämäpalat päätyivät jälkiruokaan. Vaikken juo kahvia, pidän monesta leivonnaisesta ja jälkiruoasta, jotka sisältävät kahvia. Tiramisu kuuluu niihin, mutta tällä kertaa tein Tiramisusta hiukan perinteisestä makumaailmasta poikkeavan version, kun  minulla on vielä hiukan edelliseltä Italian reissulta tuotua Limoncello -likööriä. En laittanut myöskään keltuaisia Mascarpone -seokseen ja lisäsin mansikoita tuomaan raikkautta makuun.


LIMONCELLO-TIRAMISU ( 4 hengelle annoslaseihin rakennettuna)

Mascarpone -seos:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) Mascarponea
3 tl vaniljasokeria
tomusokeria maun mukaan
3 tl sitruunamehua
n. 4 rkl Limoncelloa

Kakkupohjaa (tai Savoiardi keksejä)
n. 1/2 dl vahvahkoa kahvia (minulla espressoa)
1 rkl sokeria (kahvin makeutukseen)
Kohmeista mansikkasurvosta/pakastemansikoita
kaakaota
(luomu)sitruunankuorta raastettuna

Mascarpone -seos:
Vatkaa kerma ja sekoita siihen muut Mascarpone -seoksen aineosat. Jos et halua käyttää Limoncelloa, voit sen tilalla laittaa enemmän sitruunanmehua. Lisää silloin myös sokerin määrää hiukan.

Jos käytät kakkupohjaa ja teet annokset esim. laseihin, paina lasin reunalla kakkupohjasta lasin kokoisia paloja. Minulla näihin laseihin tuli 3 kakkupohjakerrosta.

Laita lasin pohjalle yksi kakkupala ja kostuta se kahvilla, jonka olet makeuttanut sokerilla. Jos käytät Savoiardi -keksejä, kaada kahvi johonkin laakeampaan astiaan ja dippaa keksi nopeasti kahviin, ennen kuin laitat sen lasiin. Kerrosta lasiin kerroksittain aina ensin kostutettua kakku-/keskiosaa ja sen päälle Mascarpone -seosta, sitten mansikoita.


Laita päällimmäiseksi Mascarpone -seosta ja ripottele sen päälle tummaa kaakaota sihdin läpi. Laita jääkaappiin mielellään minimissään pariksi tunniksi, jotta kosteus  ja maut tasaantuvat.

Tarjolle tuotaessa voit koristella vielä mansikalla ja raastetulla sitruunankuorella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti