tiistai 5. marraskuuta 2013

Pienet jäätelöannokset Rice Krispies Treats -kupeissa


Tein jokin aika sitten Rice Krispies Treatseja ja silloin jäi mieleeni, että luin jostakin, että niitä voi hyvin pakastaa. Piti tietenkin testata, että onko totta ja kestääkö näiden rapeus pakastamisen. Hyvin toimii!

Halusin viedä tätä pakastamisideaa hiukan pidemmälle ja tehdä pakkasesta suoraan tarjolle tyylisen helpon ja nopean viritelmän. Painelin Rice Krispies Treats massan vielä hiukan lämpimänä muffinsipellin syvennyksiin muodostaen massasta tartelettipohjan tyylisen, eli keskelle jää kuppi täytettä varten.

Itse Rice Krispies Treatsit ovat nopeita ja helppoja tehdä. Rice Krispies Treats -ohjeen  löydät sivuiltani täältä:
http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/10/rice-krispies-treats.html

Sitten valmiisiin kuppeihin tein jäätelöseoksen:

Otin kaupan vaniljajäätelöä pakastimesta kulhoon hiukan pehmenemään ja sekoitin sen sekaan puolihuolimattomasti (jolloin jäätelöstä tulee hiukan kaksiväristä, marmoroitua) itsetehtyä mustikkahilloa. Sitten vain lusikoin seoksen Rice Krispies Treats kuppeihin ja ripottelin päälle vielä pieniä suklaakaramelleja. Yhteen kuppiin meni noin ruokalusikallinen täytettä. Sitten vain pakkaseen minimissään siksi aikaa, että jäätelö jähmettyy kunnolla. Helppoa, eikö?

Rice Krispies Treats pysyi rapeana pakastamisen jälkeen ja sen rakenne ei juurikaan muuttunut. Siitä oli helppo haukata paloja suoraan pakastimesta otettuna. Toinen tarina onkin sitten, kuinka kenenkin hampaat kestävät haukata suoraan pakastimesta otettua jäätelöä vihlomatta :-). Eli saatat haluta hetken antaa näiden olla huoneenlämmössä, jotta jäätelö aavistuksen pehmenee. Rice Krispies Treats oli jonkun verran aidon vohvelitötterön makuista jäätelön kanssa.

Sanoisin, että ihan kiva viritelmä näinkin vähällä vaivalla. Voisi toimia mukavasti vaikka lastenjuhlissa, ei edes lusikkaa ja lautasta välttämättä vaadi ja tarjottavat ovat valmiina pakastimessa tarjoiluhetkeä varten. Maistuivat meidän perheessä, vaikkei nyt enää lapsia ollakaan, pelkästään lapsenmielisiä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti