tiistai 21. tammikuuta 2014

Supernopea suklaamousse

Tähän ohjeeseen törmäsin vahingossa, kun katselin ruokakuvia netissä. Tämä on Nigella Lawsonin ohje ja alkuperäinen nimi on Instant Chocolate Mousse. Kuulosti hyvältä - nopeaa, suklaata, vaahtokarkkeja, ei odotusta, ennen kuin voi syödä... Huomasinkin melkein samantien olevani jo keittiössä punnitsemassa tarvikkeita.


Tämä valmistui hetkessä. Minä tein annoksen puolikkaana, koska minulla ei ollut tarpeeksi kermaa koko annokseen. Puolikkaastakin tuli sopivasti neljälle hengelle jälkiruoka, kokonainen annos olisi ollut ehdottomasti liikaa neljälle. Laitan tähän ohjeen kuitenkin alkuperäisessä koossa.

SUPERNOPEA SUKLAAMOUSSE  (4 - 6 hengelle)

150 g minivaahtokarkkeja
50 g pehmeää voita
250 g hyvää tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %:a)
60 ml kuumaa vettä (kiehuvaa)
284 ml kuohukermaa (Nigellan ohjeessa Double Cream, ei siis ihan sama kuin kuohukerma, Double Creamissa vielä enemmän rasvaa...)
1 tl vanilja-aromia

Laita paksupohjaiseen paistinpannuun muut aineet paitsi kuohukerma. Kuumenna ja sulata maltillisella lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes saat tasaisen sulan suklaaseoksen.

Nosta pois levyltä ja jäähdytä hiukan.

Vispaa kuohukerma ja vanilja keskenään paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja suklaaseos keskenään tasaiseksi ja annostele jälkiruokakulhoihin tai -laseihin. Laita kylmään jäähtymään. Voi syödä nopeastikin, ei tarvitse olla kauaa kylmässä.

Kyllä meillä kuitenkin liputetaan perinteisen suklaamoussen puolesta tähän verrattuna sekä maun että rakenteen takia. Käytin tähän kaakaopitoisuudeltaan 74 %:sta suklaata ja meidän makuumme siitä tuli hiukan liian bitteriä. Myös rakenne olisi saanut olla ilmavampi. Ehkä jos tällä ohjeella tekee toiste, niin kokeilisin vaihtaa osan suklaasta maitosuklaaseen ja laittaisin hiukan enemmän kermavaahtoa. Toki on selvää, että kun tähän ei tule valkuaisvaahtoa, rakenne ei  voi olla yhtä ilmavaa, kuin sellaisessa ohjeessa, johon tulee valkuaisia.

Jos olet kananmuna-allergikko, tässä on hyvä vaihtoehto perinteiselle suklaamousselle. Tai jos olet raskaana, etkä syö siksi raakoja munia, silloin myös tämä ohje ajaisi hyvin asemaansa. Ja olihan tämä hyvin suklaista, eli jos pidät kovasti tummasta suklaasta, tämä namu on sinulle sopiva :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti