lauantai 18. tammikuuta 2014

Värisokeria itse värjätenPasta- eli geelielintarvikeväreillä saa itse helposti värjättyä sokeria. Älä käytä nestemäisiä elintarvikevärejä, koska niistä tulee liikaa kosteutta. Voit tehdä värisokeria isomman määrän kerrallaan ja säilyttää sen ilmatiiviisti, jolloin voit ripauttaa sitä silloin tällöin johonkin koristeeksi.

VÄRISOKERI

Tarvitset vain:
Pasta-/geelielintarvikevärejä
Tavallista sokeria
Minigrip -pusseja

Laita haluamasi määrä sokeria minigrip -pussiin ja lisää siihen hammastikulla hiukan elintarvikeväriä. Hyvin pienikin määrä riittää suurimmassa osassa värejä, joten laita ensin vähän väriä ja lisää sitten tarvittaessa sitä. Sulje pussi ja puristele väri kunnolla sekaisin sokerin kanssa. Kun olet saanut toivomasi värin aikaiseksi ja värisokerisi on tasaisen väristä joka puolelta, kaada se vielä kuivumaan joksikin aikaa lautaselle, ennen kuin pakkaat sen ilmatiiviiseen rasiaan säilytystä varten.

Tee värisokeria useammalla värillä, jolloin sinulla on aina tarvittaessa sopivaa väriä käytettäväksi. Voit toki nopeasti värjätä sokeria pienen määrän kerrallaankin vain juuri sitä käyttötarkoitusta varten, johon sitä sillä hetkellä tarvitset.1 kommentti: