sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Mustikoita metsät pullollaan

Tänä vuonna on erinomainen mustikkavuosi. Mustikoita on paljon ja ne ovat isoja ja mehukkaita. Kävin lähimetsässä poimimassa mustikoita, eikä siellä ole koskaan ollut niin paljon mustikkaa kuin tänä vuonna. Joten kannattaa mennä poimimaan herkulliset marjat ja vitamiinit talteen.

Tuoreista mustikoista leivoin myös ihania mustikkapullia, joista mascarpone-rahkatäytteiset ovat omia suosikkejani. Molempien ohjeet löydät täältä

Blogista löytyy paljon myös muita ohjeita, joissa on käytetty mustikkaa, mikäli et tiedä, mitä mustikasta tekisit.

Hyvää alkavaa viikkoa!


8 kommenttia:

 1. Olen huomannut saman, enkä malttaisikaan ollenkaan pysyä poissa metsästä. Nyt on ollut kolmen päivän pakollinen tauko ja oikein sormet syyhyävät että huomenna töiden jälkeen pääsen taas mustikkametsään. :D Huomenna ajattelin ottaa myös veljen muksut mukaan. Viime vuonna he kyllästyivät kun mustikkaa ei oikein tahtonut löytyä. Nyt sitä kyllä riittää. Ihan mahtavaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen hyvä mustikkavuosi tosiaan näyttää olevan :). Mustikoita on kiva poimia silloin kun niitä on paljon ja keräysastiat täyttyvät suht nopeasti. Sain houkuteltua jopa miehenikin tänään mustikkaan.

   Poista
 2. Meilläpäin on aika keskinkertaisesti, selvästi vähemmän kuin esim. viime vuonna. Sai tosissaan tehdä töitä että sai ämpärin täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas! Olen kuullut useammalta taholta, että hyvä mustikkavuosi, muttei sitten olekaan näköjään kaikkialla sama tilanne. Ei kiva :(.

   Poista
  2. Pitää korjata sen verran, että mökillä päin mustikkaa riitti :)

   Poista
  3. Hyvä, että sieltä löytyi kuitenkin mustikkaa :). Itse olen kerännyt tuosta lähimetsästä tänä vuonna niin paljon mustikkaa, että tein osasta mehua.

   Poista
 3. Ihania pullia! :) Vitsit kun metsään pitäis mennä jo tarkistusreissulle. Varmaan kohta keretään. Pihahommia on vaan niin paljon, ettei muuta meinaa keretä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru :). Kesällä pitäisi tosiaan aina revetä joka suuntaan. Mutta eiköhän mustikoita tänä vuonna riitä (siellä, missä niitä on mukavasti), vaikkei sinne heti kerkeäkään.

   Poista