sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Mango- banaani nicecream + pancakes täysjyväohrajauhoista

Nämä kaksi terveellistä herkkua toimivat hyvin yksinäänkin, mutta erinomaisesti myös yhdessä. Mangosta ja banaanista tehty nicecream on ihanan makeaa sellaisenaan ilman turhia sokerilisäyksiä. Kun näillä herkuttelee yhdessä, ei pannareihinkaan kaipaa sokeria. Täysjyväohrajauhot, joissa on runsaasti kuitua, sopivat pannareihin hyvin vehnäjauhojen sijaan. Maku ei ole kovin erilainen, vaikka ravintoarvot ovatkin paljon paremmat.

PANCAKES TÄYSJYVÄOHRAJAUHOISTA (n. 12 kpl)

3 dl täysjyväohrajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa (oman maun mukaan esim. mantelimaitoa, soijamaitoa, tavallista maitoa)
2 rkl öljyä

MANGO-BANAANI NICECREAM (1-2 hengelle)
150 g pakastemangoa
1/2  banaania

Koristeeksi:
Vadelmia ja pensasmustikoita

Pancakes:
Mittaa kulhoon ohrajauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan hetki seistä (n. 10 minuuttia) ennen paistoa.

Levitä pannulle muutama tippa öljyä talouspaperin palalla. Paista pannareita pannusi koosta riippuen 2-3 kerrallaan. Paista suht maltillisella teholla (minulla induktiolla 7/10), jotta pannarit ehtivät kypsyä, ennen kuin ne ruskistuvat liikaa. Käännä ja paista toiselta puolelta hetki.

Öljyä ei tarvitse lisätä paiston edetessä, mikäli sinulla on kunnollinen pannu, tuo ensimmäisen kerran pieni sipaisu öljyä riittää hyvin.

Nicecream:
Pilko mango/banaani tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella/blenderissä ja nauti nopeasti valmistuksen jälkeen, koska nicecream sulaa melko nopeasti

Hyvää Runeberginpäivää! Runeberginpäivänä meillä syödään yleensä aina itseleivottuja Runebergintorttuja, jotka teen aina samalla omalla ohjeellani.  Blogista löytyy ohjeet sekä Runeberginkakkuun että mini runebergintorttuihin (minimuffinsivuoassa paistetut) ja näihin pieniin sylinterimallisiin runebergintorttuihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti