tiistai 28. helmikuuta 2017

Suklaatäytekakku suklaaganachella

RichChocolateCake:857.jpg

RichChocolateCake-CT4U.jpg

RichChocolateCake_CT4U.jpg

Kaikkien uusien raaka-aineiden/ruokajuttujen kokeileminen on mielestäni hauskaa. Löysin tukusta viimeksi käydessäni mustaa melassia, jonka laitoin heti ostoskärryihin kokeilevaa kokkausta silmälläpitäen. Nopeasti sitä ehdinkin jo kokeilla tähän täyteläiseen suklaatäytekakkuun, johon se antoi oman pikantin makuvivahteensa. Kakku onnistuu hyvin ilman mustaa melassiakin, vaikkei maistu ihan samalta ilman sitä. Lisää melassin sijaan sokerin määrää 1/2 dl.

Kakun makumaailma kolahtaa varmasti suklaanystäville. Mehevän, espressojauheella maustetun, suklaakakun välissä on Nutellakreemi, kuorrutus on suklaalla, kaakaolla ja espressojauheella maustettua Mascarpone-kermaa ja kaiken kruununa on tummasta suklaasta ja kermasta tehty suklaaganache. Koristeena Ferrero Rocher praliineja, jotka korostavat Nutellan makua, minimarenkeja ja pienen jäätelötötterön mallisia täytettyjä keksejä, joihin lisäsin kuorrutusta ja merengin. Aikamoinen herkku, vaikkakin tuhti sellainen.

Minä leivoin kakun kolmessa 18 cm halkaisijaltaan olevassa korkeareunaisessa irtopohjavuoassa, jolloin kaikki kolme vuokaa mahtuivat kerrallaan uuniin ja valmiista kakusta tuli 3-kerroksinen. Voit halutessasi leipoa kakun vaikka vain yhdessä vuoassa ja leikata valmiin pohjan kolmeen osaan, mutta ota huomioon, että paistoaika on silloin erilainen.

Koska tässä kakussa ei ole hyydytettäviä täytekerroksia, koko kakun kakkupohjien leivonnasta koristeluun asti voi hyvin tehdä samana päivänä. Mikäli teet kakun tarjoilua edeltävänä päivänä, kannattaa suklaaganache ja koristelu kuitenkin tehdä vasta tarjoilupäivänä, mikäli käytät koristeena marenkeja, kuten minulla tässä kakussa, niin ne pysyvät rapeina.  Jääkaapissa säilytetty kakku kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään, noin 30-45 minuuttia ennen tarjoilua, kuten suurin osa suklaakakuista.


SUKLAATÄYTEKAKKU (n. 8-10:lle)

Kakkupohjat (3 x 18 cm:n korkeat irtopohjavuoat):

Kuivat aineet:
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl kaakaota, tummaa makeuttamatonta
1,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta/1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl espressojauhetta

Kosteat aineet:
150 g turkkilaista jogurttia
250 g Crème fraîchea
2 kananmunaa (L-kokoa)
0,5 dl (rypsi)öljyä
2 dl fariinisokeria
0,5 dl mustaa melassia (voit korvata tämän lisäämällä kuiviin aineisiin 0,5 dl sokeria)

Lopuksi:
100 g voita
1,5 dl kiehuvaa vettä

Täyte/Nutella -kreemi:
120 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl+ 1 rkl tomusokeria
8 rkl Nutellaa
4 rkl tummaa, makeuttamatonta kaakaota

Kuorrutus:
50 g tummaa suklaata, 70 %
2 dl Mascarponea
2 dl vispikermaa
4 rkl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta/1,5 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa, makeuttamatonta kaakaota
1 rkl Espressojauhetta

Suklaaganache:
0,37 dl vispikermaa
0,5 rkl voita
50 g tummaa suklaata, n, 50 %

Koristeeksi esim.:
Minimarenkeja
Suklaakarkkeja

Kakkupohjat:
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen. Pingota irtopohjavuokien pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja suihkaise hiukan vuokasprayta reunoille ja pohjalle.



Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita toisessa, pienemmässä kulhossa kosteat aineet keskenään. Yhdistä kosteat aineet kuiviin, joko sähkövatkaimella hiljaisella nopeudella vatkaten, tai käsin esim. tukevaa pallovatkainta käyttäen. Taikina on melko paksua, joten helpointa ainesten sekoittaminen on sähkövatkaimella. Sekoita kuitenkin vain sen verran, etä ainekset menevät kunnolla sekaisin.

Laita voi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää muiden aineiden joukkoon ja sekoita vielä tasaiseksi.


Jaa taikina tasaisesti kolmeen irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla ritilällä noin 30 minuuttia.  Kakku saa jäädä melko kosteaksi, joten varo ylipaistamasta kakkua, ettei se kuivu. Anna jäähtyä vuoissa ritilän päällä 10 minuuttia, ennen kuin kumoat kakkupohjat jäähtymään ritilälle loppuun.

Täyte ja kakkujen täyttö:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muut täytteen aineet ja vatkaa täytettä vielä hetki.

Tasoita tarvittaessa jäähtyneet kakkupohjat. Nosta alimmainen kakkupohja tarjoilualustalle, levitä sen päälle puolet täytteestä ja painele toinen pohja sen päälle. Levitä loput täytteestä pohjalle ja painele päällimmäinen kakkupohja kanneksi.

Kuorrutus:
Sulata rouhittu suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Vatkaa Mascarpone ja kerma keskenään napakaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri, vanilja, kaakao ja espresso sekä suklaasula ja vatkaa ainekset vielä sekaisin.

Levitä kakun päälle ja reunoille kuorrutus esimerkiksi palettiveitsen avulla. Laita kakku kylmään puoleksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi.

Suklaaganache:

Rouhi suklaa. Kuumenna kerma ja voi mikrossa (älä anna kiehua) ja kaada  suklaan päälle. Anna olla hetken, ennen kuin sekoitat.  Anna hiukan jäähtyä ja paksuuntua, ennen kuin laitat ganachea kakun päälle. Kaada kakun pinnalle ganachea ja työnnä lusikalla varovasti reunan yli sieltä täältä pieni määrä ganachea. 

Asettele haluamasi koristeet kakun päälle ja reunoille ennen kuin ganache jähmettyy, jotta koristeet samalla kiinnittyvät kakkuun.


RichChocolateCake_CT4U.jpg

RichChocolateCake_CT4U.jpg

2 kommenttia:

  1. Tuo kakku on kyllä niin nätti että,ja takuulla hyvääkin,tykkään niin tuosta kahvin ja suklaan kombosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael :). Kakku oli kyllä hyvää ja hyvin suklaista. Kahvi+suklaa on kyllä hyvä makupari.

      Poista