keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Vaaleanpunaista Ystävänpäivään - Laktoositon MustikkatäytekakkuJos minulta kysytään, niin pinkki on aina kaunista kakuissa, mutta erityisen hyvin se käy tietysti ystävänpäivän kakkuun.  Itse kakku on aika nopea- ja helppotekoinen, mutta sydänmacaronit ja marengit vievät tietenkin melko paljon aikaa, jos niitä teet koristeeksi. Koristeeksi voi tietenkin laittaa vaikka pelkästään kukkia ja vaikka vaahtokarkkeja. Jos/kun käytät sellaisia kukkia koristeeksi, joita ei ole kasvatettu elintarvikekäyttöä silmälläpitäen, suojaa kaikki elintarvikkeisiin kosketuksissa olevat osat foliolla/tuorekelmulla tai käytä erityissuojaainetta (Safety Seal).

Valentine's Cake2_CT4U.jpg

Leivoin kakun PME:n korkeareunaisessa 18-senttisessä vuoassa. Nuo PME:n kakkuvuoat on tosi hyviä. Kakku paistuu tasaisesti niissä ja irtoaa hyvin, kun vuoan suihkauttaa vuokasprayllä. Jos sinulla ei ole korkeareunaista vuokaa, kannattaa kakku leipoa 20-22-senttiseen vuokaan. Silloin kakusta tulee tietenkin hyvin erinäköinen, koska se on niin paljon matalampi.

HEMPEÄN VAALEANPUNAINEN MUSTIKKATÄYTEKAKKU YSTÄVÄNPÄIVÄÄN

(Laktoositon. Korkeaan18-senttiseen vuokaan leivottuna. Riittää n. 8:lle)

Kakkupohja:
4 M-kokoista kananmunaa, paistoaika noin 45 minuuttia, muuten kuten:
(sokerikakkupohjan teen nykyään aina tällä linkin mukaisella laskentakaavalla)

Kostutus:
4 rkl sitruunan mehua
1 rkl sokeria
1 dl vettä

Täyte:
200 laktoositonta Philadelphia tuorejuustoa
2 dl laktoositonta vispikermaa
2 rkl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta

Kuorrutus:
1 prk/250 g laktoositonta Mascarponea
2 dl laktoositonta vispikermaa
3 rkl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
Hiukan punaista tai pinkkiä elintarvikeväriä (mielellään geelimäistä)


Valentine's Cake3_CT4U.jpg


Kakun kostutus ja kasaus:

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljän kerrokseen  (jos paistoit kakun matalammassa vuoassa, leikkaa kakkupohja 2-3 osaan). Nosta tarjoilualustalle alin kakkukerros.

Sekoita kostutusaineet keskenään ja kostuta alinta kakkukerrosta pullasudin avulla. Levitä kakkupohjalle mustikkahilloa n. 2-3 rkl.

Vatkaa muut täyteaineet, paitsi mustikkahillo keskenään kulhossa vaahdoksi. Levitä alimmalle kakkupohjalle osa vaahdosta.

Painele seuraava kakkukerroksista edellisen päälle ja toimi samoin kuin ensimmäisen kerroksen kanssa.

Valentine's Cake4_CT4U.jpg


Kuorrutus ja koristelu:

Vatkaa kuorrutusainekset, väriä lukuunottamatta, keskenään vaahdoksi sähkövatkaimella. Lusikoi toiseen kulhoon osa kuorrutusta ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Levitä ensin valkoista kuorrutusta kakun päälle ja reunoille kerros palettiveitsellä. Lisää valkoisen kerroksen päälle sinne tänne vaaleanpunaista kuorrutusta ja tasoita palettiveitsellä pinta. Koristele mieleiseksesi.

Valentine´s Cake5_CT4U.jpg


Nykyään saa ihan mielettömän paljon kaikkia laktoosittomia tuotteita peruskaupoista. Erityisen iloinen olin siitä, kun löysin ensimmäisen kerran Mascarponea laktoosittomana. Mascarponessa on niin hieno ja jäljittelemätön maku ja se sopii ihanasti leivontaan. Meidän perheessä ei kukaan noudata laktoositonta ruokavaliota, mutta koska leivoin usein tutuille, on kiva, että ruokarajoitteisillekin löytyy paljon vaihtoehtoja.

Tämä kakku on meillä syöty jo parempiin suihin, mutta kuvia katsellessa toivoisi, että tätä olisi vielä jäljellä.

Ihanaa ja herkullista ystävänpäivää!

Valentine´s Cake6_CT4U.jpgEi kommentteja:

Lähetä kommentti