tiistai 6. tammikuuta 2015

Pulled Pork painekattilassa + lisukkeita tortilloille

 

Olen aiemmin tehnyt Pulled Porkin uunissa hitaasti hauduttaen. Halusin jokin aika sitten valjastaa painekattilan tuohon kypsennystyöhön ajan säästämiseksi. Painekattila lyhensi kypsennysaikaa todella paljon, enkä huomannut oleellista eroa lopputuloksessa lihan koostumuksessa. Jos sinulla on painekattila, suosittelen ehdottomasti siis sitä myös Pulled Porkin valmistukseen.

Meillä Pulled Pork lisukkeineen syötiin itsetehtyjen tortillojen kanssa. Täältä  maissi- ja vehnäjauhoja siältävien tortillojen ohje, jolla tein kuvissa näkyvät tortillat. Jos taas etsit gluteenittomien tortillojen ohjetta, löydät pelkistä maissijauhoista tehtyjen tortillojen ohjeen täältä.

PULLED PORK PAINEKATTILASSA

1,5 kg porsaan kassleria
1/2 rkl srirachaa
3 tl savupaprikajauhetta
1 rkl chipotle chilisalsaa
1/2 dl soijakastiketta
1 limen mehu
n. 8 pyöräytystä mustapippuria myllystä
1 dl fariinisokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
500 g paseerattua tomaattia
3 dl vettä
1 rkl Dijon -sinappia
n. 2 rkl inkivääriä raastettuna
1/2 yksikyntistä valkosipulia/4 kynttä valkosipulia
1 sipuli paloiteltuna
(vähän suolaa)

Leikkaa porsaan kassler 2-3 palaan, riippuen kasslerin mallista.  Laita painekattilaan kasslerin palat ja kaikki muut aineet. Sulje painekattila ja nosta paine 2-tasolle levy suht kovalla, vähennä sitten levyn lämpöä. Kun paine saavutettu, anna kasslerin muhia painekattilassa tunnin. Sammuta sitten levy ja anna paineen laskea itsekseen. Kun paine laskenut, tarkista, etä liha on tarpeeksi mureaa ja irtoaa helposti haarukalla.

Perkaa tarvittaessa osa kasslerin ylimääräisestä rasvasta pois. Riivi lihapalat haarukalla ja laita toiseen kattilaan. Lisää sekaan haluamasi määrä painekattilassa olevasta liemestä ja kuumenna seos.

Tästä määrästä tulee iso setti Pulled Porkia. Se säilyy jääkaapissa pari päivää hyvin, mutta jos syöjiä on vähän, osa siitä kannattaa pakastaa.

PAPUTAHNA

2 rkl oliiviöljyä
1 prk mustia papuja
1 salottisipuli
 1 iso tomaatti pieninä kuutioina
 1 pienen/1/2 ison limen mehu
1/2 tl fariinisokeria/hunajaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2- 1 tl juustokuminaa
1 tl Srirachaa tai muuta chilikastiketta
1 dl vettä
1/2 kanaliemikuutiota (tai fondia vastaavasti)
tuoretta oreganoa tuoretta korianteria
mustapippuria, suolaa

Huuhtele pavut ja ne siivilässä. Pilko sipulit ja tomaatit pienehköiksi paloiksi.

Laita kattilaan öljy ja anna kuumentua. Freesaa sipuleita hetki sekoitellen.

Lisää muut aineet ja keittele seosta välillä sekoittaen noin 10 minuuttia

Painele papuseosta esim .perunamuusinuijalla hiukan, jotta saat papuja rikkinäisemmäksi.

Koristele tuoreella oreganolla ja korianterilla.

Laita tarjolle kulhoon, josta jokainen voi annostella sitä oman maun mukaan.

AVOKADOTAHNA

1 avokado
1/2 limen mehu
tiraus Srirachaa
3 rkl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
tuoretta korianteria
mustapippuria, suolaa

Koverra avokado kuorestaan ja purista heti limen mehu sen päälle. Muusaa avokado haarukalla. Lisää muut aineet ja sekoita keskenään.

Laita tarjolle kulhoon, josta jokainen voi annostella sitä oman maun mukaan.

KIRKAS PUNAKAALI -COLESLAW (=ILMAN MAJOA)

n. 1/6 punakaalista
2 porkkanaa
1 kevätsipuli
3 tl tuoretta korianteria hiukan hienonnettuna
2-4 tl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl Dijon -sinapppia
suolaa, mustapippuria
1-2 tl sitruunamehua

Pese punakaali, porkkanat ja kevätsipuli ja jätä ne valumaan.

Raasta punakaali ja porkkana karkeahkoksi raasteeksi ja laita raaste salaattikulhoon. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi veitsellä tai saksilla salaattikulhoon. Lisää korianteri hienonnettuna sekaan.

Sekoita lasissa haarukalla kaikki loput aineet keskenään, kaada ne salaatin sekaan ja nostele sekaisin. Maista ja viilaa makua tarvittaessa lisäämällä sitruunamehua/suolaa/punaviinietikkaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti