tiistai 29. syyskuuta 2015

Broiler-chorizo paella


Tähän paellaan ei ole tarkoitettukaan saada aikaan nk. aitoon paellaan oleellisesti kuuluvaa rapeaa riisikerrosta (socarrat) paellapannun pohjalle. Käytin paellaan myös arkiruokaan paremmin sopivaa terveellisempää tummaa riisiä, enkä eimerkiksi valkoista Bomba -riisiä, joka on hyvin perinteinen paella -riisi. Chorizo on pehmeää espanjalaista raakachorizoa (Argal Chorizo Asador), jota olen aiemmin käyttänyt myös esimerkiksi tässä chorizo-kikherne-peruna munakkaassa. Mikäli et löydä pehmeää raakachorizoa, tähän käy kyllä hätätilanteessa myös kypsä kestochorizo, mutta sen maku ja rakenne on aika erilainen, paljon napakampi.

BROILER-CHORIZO PAELLA (n. 6:lle)

6 kpl raakachorizoa (Minulla Argal Chorizo Asador)
600 g broilerin ohutfileitä
1 banaanishalottisipuli/tavallinen sipuli
2 valkosipulin kynttä/1/2 yksikyntistä valkosipulia
5 tomaattia pieninä paloina
4 dl tummaa riisiä
pieni hyppysellinen sahramia
1/4 dl balsamicoa
1 rkl soijaa
1 tl savupaprikaa
2 rkl öljyä
1 tl ketsuppia
1 tl sokeria
5 rkl sitruunamehua
mustapippuria, suolaa

n. 8,5 dl vettä (josta 1 dl sahramin liotukseen)

2 dl pakasteherneitä/n. 40 palkoa tuoreita herneitä, herneet paloista poistettunasitruunalohkoja, tuoretta persiljaa ja timjamia hienonnettuna

 Murskaa sahramia sormien välissä ja lisää se desiin lämmintä vettä, jätä odottamaan

Kuori chorizot ja paloittele ne pyöreiksi paloiksi. Paista hetki paellapannulla tai paistokasarissa ilman rasvaa, välillä käännellen. Lisää chorizopalojen sekaan broileri paloiteltuna pienempiin paloihin (sakset toimii hyvin paloittelussa) sekä hienonnettu sipuli. Kääntele hetki ja anna broileripalojen hiukan ruskistua.

Lisää sitten riisi ja hienonnettu valkosipuli ja paista  aineksia taas hetki, välillä käännellen.

Seuraavaksi lisää seokseen balsamico, soija, savupaprika, öljy, ketsuppi, sokeri, sitruunamehu, mustapippuria ja suolaa sekä  7,5 dl vettä (sahraminliotusvesi lisätään myöhemmin).  Sekoita ainekset sekaisin ja anna kypsyä lähes kypsäksi eli noin 30 minuuttia.

Lisää vielä herneet ja persilja ja timajmi hienonnettuna, sahramivesi ja sekoita sekaisin ja anna kypsentyä vielä muutama minuutti, kunnes riisi on kypsää.

Laita tarjolle sitruunalohkojen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti