sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Terveellisemmät pannarit



Tänään on ollut aika kylmää ja sateista ja vähän syksyisen oloista, mutta kun menee ulos ja kuulee lintujen laulukonserttia, tietää että on kevät. Lintujen puuhia on hauska kuulostella ja seurata ja meidän pihapiirissä onkin aika laaja lajikirjo. On sepelkyyhkyjä, käpytikkoja, närhiä, musta- ja räkättirastaita, sini- ja talitiaisia, punarintoja jne. Käpytikalla on keväällä aika vinkeä tapa soidinrummutella mm. valopylväiden metalliosia, joista se saakin aikaan aika kuuluvan äänen. Yksi päivä seurasin, kun käpytikka liikkui valopylväästä toiseen rummutellen. Vaikka osalla linnuista onkin vasta kosiomenot käynnissä, meidän pihakoivussa pesii jo täyttä häkää sinitiaspariskunta. Toivotaan, että pesintä onnistuu, vaikka nyt onkin aika kylmä kevät.

Sunnuntaiaamuina on kiva syödä yhdessä aamiasta koko perheen kesken ja silloin tulee myös tehtyä usein hiukan tuhdimpi aamiainen. Tänään aamiaisella herkuteltiin lopuksi näillä jenkkityylisillä pannareilla, jotka olin kuitenkin virittänyt aamiaiseen sopivaksi, tekemällä niistä hiukan terveellisemmän version. Käytin kookos-, manteli- ja täysjyväohrajauhoja, lisäksi taikinassa on mm. rasvatonta maitorahkaa. Taikinan seassa on vain pari ruokalusikallista rypsiöljyä ja pannu voidellaan kevyesti öljyllä vain ensimmäistä pannullista paistettaessa.

TERVEELLISEMMÄT PANNARIT (n. 20 kpl)

1 dl mantelijauhoja
1 dl + 2 rkl kookosjauhoja
suolaripaus
0,5 tl vaniljajauhetta/1,5 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 prk/250 g rasvatonta maitorahkaa
3 kananmunaa (L-kokoa)
2 dl kevytmaitoa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl + 1 rkl täysjyväohrajauhoja
(pieni tiraus agave -siirappia)

Sekoita kulhossa mantelijauhot, kookosjauhot, suola, vanilja, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää maitorahka, kananmunat, maito ja rypsiöljy ja sekoita taas tasaiseksi. Lisää lopuksi täysjyväohrajauhot. Taikina on tosi paksua, sellaista sen kuuluukin olla.

Kuumenna pinnoitettu iso paistinpannu ja voitele se kevyesti rypsiöljyllä. Annostele pannulle, pannusi koosta riippuen, 3-4 pannaria pienen kauhan avulla. Pannarit leviävät jonkun verran, joten älä laita niitä ihan vieri viereen. Paista melko maltillisella lämmöllä noin minuutti, minulla induktioliedellä nro 5-6/9. Käännä varovasti lastan avulla ja paista toiselta puolelta hiukan lyhyemmän aikaa. Nämä ovat aavistuksen hankalampia kääntää kuin nk. tavalliset pannarit, koska näissä on melko paljon  kookos- ja mantelijauhoja. Älä lisää pannuun rasvaa enää ensimmäisen pannullisen jälkeen.

Tarjoile valmiit pannarit vaahterasiirapin ja esimerkiksi mustikoiden kera. Lisäksi käy myös turkkilainen jogurtti. Jos pannareita jää yli, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä esimerkiksi mikrossa niitä hetki ennen tarjoilua.

Krookukset ovat omassa pihassa kevään ensimmäisiä kukkijoita ja ne jaksavat ilahduttaa väsymättä vuosi toisensa jälkeen keväällä, ennen kevätesikon ja tulppaanien kukintaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti