maanantai 11. huhtikuuta 2016

What´s cooking Helsinki - tunnelmapaloja


Lauantain What's cooking Helsinki ruokatapahtuma Teurastamolla keräsi yhteen ruoasta kiinnostuneita ruoka- ja leivontabloggareita sekä yleisöä. Aamuseminaari oli suunnattu yksinomaan ruoka- ja leivontabloggaajille ja ilmoittautumisen  sekä puurobaarin jälkeen oli hetki aikaa tutustua muihin bloggareihin, ennen seminaarin alkua. Mielenkiintoisen seminaarin aluksi Felicity Cloake kertoili ruokakirjoittamisesta ja hänen jälkeensä Sanna Kekäläinen jutusteli ruokatrendeistä sekä hyvän reseptin anatomiasta. Viimeisenä Virpi Mikkonen kertoi meille Vaneljan tarinan.

Felicity Cloake ja What´s cooking Helsinki -tapahtuman puuhanainen Mari Caudat

Teresa Välimäki ja Sanna Kekäläinen

Ovet avautuivat yleisölle klo 12.00 ja samalla alkoivat bloggareiden näytöskeittöesiintymiset. Näytöskeittiöitä oli neljällä eri teemalla: Hyvää oloa ruoasta, kansainvälinen keittiö, maustaminen ja leivonta. Kuten jo aiemmin kertoilin, näytöskeittiövuorot jaettiin etukäteen arpomalla kaikkien halukkaiden kesken. Kerrankin minulla oli hyvä arpaonni ja sain oman näytöskeittövuoron leivonta -teemalla, jei! En ole aiemmin kokkaillut mitään julkisesti, joten kokemus oli senkin takia erityisen hauska. Reseptin ja toteutuksen sai päättää itse, ja tapahtuman järjestäjät olivat huolehtineet etukäteen toimitetun reseptin printtauksesta, joten reseptejä oli tarjolla halukkaille mukaan.

Näytöskeittiövuorot olivat 1/2 tunnin mittaisia ja päädyin näyttämään, miten valmistuu helppotekoiset, mutta herkulliset ja näyttävät minisuklaakakut. Laitan seuraavaan postaukseeni niiden ohjeen.

Mari Caudat spiikkaamassa näytöskeittövuoroniSamaan aikaan näytöskeittiövuorojen kanssa oli myös bloggareille suunnattuja workshoppeja, joihin oli ilmoittauduttu etukäteen. Itse olin ilmoittautunut Unelmakakkujen workshoppiin ja siellä pääsimme kokeilemaan mm. uusia Russian Tipp -tyllia, joilla erilaisia kukkia ja terälehtiä saa tehtyä buttercreamista todella helposti ja nopeasti. Kotiinviemisiksi saimme pienen Goodie Bagin, jossa oli leivontatuotteita.Ennen dinneriä ehdin myös osallistumaan tutustumiskierrokselle The Helsinki Distillery Companyn tislaamoon. Kai Kilpinen, joka on yksi kolmesta tislaamon omistajista, kertoili meille tislaamon synnystä ja tislauksesta. Heidän tuotteitaan on ruisviski, gini, akvavit, applejack sekä lonkero. Omistajat ovat olleet ystäviä parikymmentä vuotta ja puolileikillään heitetty idea viskiä ja giniä rakastavien ystävysten kesken omasta tislaamosta jäi itämään ystävysten mieleen. Pitkän harkinnan ja selvittelytyön sekä lupaviidakon jälkeen tislaamo näki päivänvalon elokuussa 2014. Nuoresta taipaleestaan huolimatta tislaamo on jo kerännyt hyvin mainetta tuotteillaan, vaikka päätuote ruisviski odotteleekin vielä tynnyreissä kypsymistä, joten tulevaisuus näyttää valoisalta. Tämän vuoden puolella tislaamon tilat laajenevat, kun he avaavat oman baarin tislaamon yläkertaan.Olen käynyt ulkomailla tutustumassa rommitislaamoon, mutta sen kokoluokka oli aika erilainen kuin tässä idyllisessä pienessä Helsinkiläisessä tislaamossa. Kiitos Kai Kilpinen mielenkiintoisesta tutustumiskierroksesta ja onnea sekä menestystä yritykselle jatkossa.

Kai Kilpinen kertoo tislaamon toiminnasta

Tapahtuman päätti Heleatsin järjestämä neljän ruokalajin dinneri Kellohallissa, jonka suunnitteluun osallistujat saivat vaikuttaa etukäteen ja menun toteutuksesta vastasi Teemu Laurell tukenaan Five Points Brothers. Pääruoka-aineet koostuivat Helsinkiläisten tuottajien tuotteista.Paahdettua kukkakaalia, Helsingin Meijeriliikkeen Ullanlinna-juusto-veloute ja kukkakaali-crumble. Ihanaa!

Roslundin lihakaupan haudutettua karitsan potkaa, karitsan kateenkorvaa, paahdettua valkokaalia, sitruunalla maustettua lehtikaalia ja pikkelöityä sinapinsiementä

Helsingin Meijeriliikkeen jogurttia, sitruunasorbet, Helsinki Wildfoodsin marja-aroniaa. Ihanan raikasta!

Teemu Laurell ja "pari" lautasta odottelemassa nälkäisiä syöjiä...Illan päätteeksi massu oli täynnä hyviä makuja ja mieli virkeänä uusien blogiystävien tapaamisesta ja muusta mielenkiintoisesta päivän aikana koetusta. Kiitos tapahtuman järjestäjille Helsinki Food Company Oy:lle sekä Makua Oy:lle ja muille taustajoukoille. Erityiskiitokset tapahtuman ihanille puuhanaisille Marille, Johannalle ja Teresalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti