sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Taste of Helsinki 2016Kävin tänään mieheni kanssa herkuttelemassa Taste of Helsinki -festivaalissa, joka levittäytyi Kansalaistorin Puistoon tänä vuonna 16.-19.6. Valinnanvaraa ravintoloissa ja annoksissa oli jälleen lukuisa määrä, 10 ravintolaa ja peräti 39 annosta. Viisi ravintoloista oli mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja mukana oli myös yksi kansainvälinen huippuravintola, eli Tallinnalainen Restoran Ö.

Sääli, että ilma oli tänä vuonna tapahtuman aikana pääosin heikko tai todella heikko. Tänään ei satanut sinä aikana, minkä vietimme tapahtumassa, mutta kyllähän tänäänkin vettä on taivaalta tullut. Viime vuonna Taste of Helsingissä käydessäni, ilma oli aivan upea ja väkimäärä ja jonot sen mukaiset. Hämmästyin, miten vähän porukkaa tänään oli varsinkin alussa, eikä jonoista tietoakaan.

Kaikki ruoat ja juomat maksetaan Taste of Helsinki markoilla, joita voi vaihtaa alueen pankissa tai alueella kiertäviltä rahanvaihtajilta ja yksi markka vastaa yhtä euroa. Annosten hintahaitari oli tänä vuonna viime vuotista suurempi, koska ravintoloilla oli tänä vuonna vapaasti hinnoiteltnimikkoannokset, joista osa oli hiukan kalliimpia, kuin suurin osa muista annoksista. Annosten hinnat olivat 5-10 euroa.

Tänä vuonna, kun menin tapahtumaan vasta viimeisenä päivänä, olin ehtinyt hiukan kurkata tärppejä muiden suosituksista. Ensimmäiseksi suuntasimme Telttaa numero 2 kohti, jossa oli mm. Bistro O Matin piste. Halusin maistaa heidän haukiburgeri Vol.2 -annostaan, jossa rapean sämpylän välissä oli pehmeä ja maukas haukipihvi sekä majoneesia, salaatteja ja pikkelöityä kurkkua. Oli kyllä hyvää, eli onnistunut aloitus tapahtumaan.


Seuraavaksi otimme suunnan Tocaa ja heidän nimikkoannostaan Arancini ja pestoa kohti.


Vaikka mieheni ei olekaan suuri risoton ystävä, innostui hänkin maistamaan rapeaa friteerattua risottopalloa. Erinomainen arancini, tomaattista pehmeää risottoa valuvalla mozzarella sydämellä, rapean friteeratun kuoren sisällä. Osui ja upposi molemmille.Sitten oli aika maistella liha-annosta ja päädyimme maistamaan Pastorin nimikkoannosta Pluma á la Pastor.


Grillattua porsaan plumaa, maissisalsaa, chimichurria ja rapeaa maissia. Annos oli molempien mielestä muuten oikein hyvä, mutta suolaa oli todella reilusti. Käytämme aika vähän suolaa, joten jollekin toiselle annos oli varmasti sopivasti suolaa sisältävä, meille aivan liian suolainen.
Sitten alkoi tehdä mieli jotain jälkiruokaa ja Taste of Helsingin opaskirjasta selattuamme, päädyimme maistamaan Hella & Huoneen annosta "Herukkapensa". Annoksessa oli herukanlehtivaahtoa, paahdettua valkosuklaata ja hapankermajäätelöä. Miehelleni tämä annos oli selkeä huti, se maistui hänen mielestään liian happamalle, mutta itse pidin annoksesta, koska se ei ollut liian makea. Aika herkän näköinenkin annos oli.


Itse halusin maistaa Sinnen lohiannosta, jossa oli pintapaahdettua lohta, avokadokreemiä ja retiisiä,Tämäkin oli hyvää, retiisi, joka oli ilmeisesti pikkelöity, raikasti ja ryhdisti annosta juuri sopivasti.


Tässä vaiheessa totesimme, että aikataulullisesti meidän oli aika lopetella pikkuhiljaa makumatkamme. Halusimme kuitenkin vielä maistaa hehkutettua sekamelskaa, joka löytyi Kolmos3n annoksista. Eipä ollut turhaa hehkutettu tätä annosta, se oli molempien mielestä päivän parasta antia. Tässä vaiheessa kyllä hiukan harmitti, että ostimme vain yhden jälkiruoan, jonka jaoimme keskenämme. Tätä olisi mennyt oikein mukavasti kokonainenkin annos. Paahdettu valkosuklaamousse, murusteltu marenki, tuoreet mansikat ja pensasmustikat sekä raikas marjainen kastke, muodostivat ihanan raikkaan ja kesäisen makuliiton.


Mieli olisi tehnyt maistaa vielä paljon muitakin ihania annoksia, mutta hyvä näinkin. On tämä vain ihan huipputapahtuma, toivottavasti tapahtumalle saadaan jatkoa seuraavillekin vuosille. Jostain muistan lukeneeni, että tapahtuman jatko olisi uhattuna. Toivottavasti näin ei kuitenkaan ole, vaan saamme jatkossakin hemmotella tapahtumassa makuhermojamme.4 kommenttia:

 1. Upeaa, että Helsingissä järjestetään tapahtumia laidasta laitaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin :). Varmasti kaikille löytyy jotain mieleistä.

   Poista
 2. Kiitos kivasta kirjoituksesta, jaoin sen facebookissa. Hyvää kesää ja nähdään taas!

  - Ravintola Toca

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellenne hyvästä makuelämyksestä :). Ok/FB :) Kiitos samoin, hyvää ja maukasta kesää!

   Poista