tiistai 29. marraskuuta 2016

Zucchini Slaw


Cole Slaw on tuttu lisuke, mutta slawta voi tehdä monesta muustakin aineesta kuin kaalista. Tämän slawn pääraaka-aine on  kesäkurpitsa. Kesäkurpitsasta tehtynä slaw on miedomman makuista kuin kaalista tehty, joten nekin, jotka vierastavat perinteistä cole slawta, saattavat pitää tästä miedommasta versiosta.

Itse leikkasin kesäkurpitsan vihannessorvilla spagetiksi, mutta voit myös raastaa kesäkurpitsan, ellei sinulla ole spiralizeria. Kyseisellä vempaimella saa nopeasti tosiaan esimerkiksi kesäkurpitsasta spiraloitua kaunista suikaletta (useampaa erilaista eri terillä).ZUCCHINI SLAW (n. 6:lle)
2 kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
3 kevätsipulin vartta

3 rkl valkoista balsamicoa
1 tl juoksevaa hunajaa
2 tl Dijon -sinappia
3 tl kevytmajoneesia
mustapippuria, suolaa
hiukan hienonnettua tuoretta korianteria

Pese ja kuivaa kesäkurpitsat ja porkkanat. Kuori porkkanat kuorimaveitsellä. Jos sinulla on vihannessorvi, spiraloi kesäkurpitsa vihannesspagetiksi. Muutoin raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Raasta myös porkkanat karkeaksi raasteeksi. Laita molemmat kulhoon. Leikkaa kevätsipulit renkaiksi ja lisää ne myös kulhoon.

Sekoita pienessä kulhossa/lasissa balsamico, hunaja, Dijon -sinappi, kevytmajoneesi, mustapippuria ja suolaa keskenään haarukalla sekaisin. Kaada kastike kulhoon kesäkurpitsan, porkkanan ja kevätsipulin päälle. Lisää hienonnettua korianteria maun mukaan ja nostele ainekset sekaisin.

Tällä kertaa meillä oli zucchini slawta tacojen kanssa mutta se käy monen ruoan lisukkeeksi. Itse lisäsin vielä siivutettua chiliä slawn sekaan tällä kertaa.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti