sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ananas-nektariinivartaat grillissäTuoreet hedelmät ovat toki hyviä ihan sellaisenaankin, mutta  vaihteeksi ne voi vaikka grillata, jolloin ananaksesta ja nektariinista tulee vielä makeampia ja pehmeämpiä. Kun keihästät paloitellut ananakset ja nektariinit grillivartaisiin, niin että jokainen syöjä saa oman vartaansa, niitä on myös helppo käännellä grillissä. Meillä oli vartaiden kanssa tarjolla jäätelöä ja  suolakaramellikastiketta, jonka ohjeen löydät täältä. Tai keitä vartaiden seuraksi nopea kinuskikastike, ohje siitä alempana.

ANANAS-NEKTARIINIVARTAAT GRILLISSÄ (4:lle hengelle)

1 tuore ananas
4 nektariinia

Sivelyyn:
ruokosokerisiirappia TAI vaaleaa siirappia tms.

Poista ananaksesta kuori ja kannat ja paloittele se 16 palaan. Poista nektariineista kivet ja paloittele ne noin 12 palaan. Pujota neljään grillivartaaseen vuorotellen ananas- ja nektariinipaloja, aloittaen ananaksesta.
Grillaa grillissä silloin tällöin käännellen, kunnes hedelmät saavat väriä ja hiukan pehmenevät, noin 5-10 minuuttia. Sivele vartaita grillausajan loppupuolella valitsemallasi siirapilla.

KINUSKIKASTIKE

1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
(ripaus suolaa)

Laita kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma ja keittele kohtalaisella lämmöllä, kunnes kastike hiukan sakenee. Kinuski kuohuu melko voimakkaasti, joten älä tee sitä ihan  pikkuriikkisessä kattilassa. Sekoita silloin tällöin.
Mausta halutessasi suolaripauksella, joka leikkaa hiukan kinuskikastikkeen makeutta.

Tarjoile hedelmävartaat lämpiminä jäätelön ja valitsemasi kastikkeen kanssa.


Sivelin hedelmävartaat makutuliaisina reissuilta tuodulla vaniljalla maustetulla ruokosokerisiirapilla, joka on selkeästi juoksevampaa ja koostumukseltaan ja maultaan aika erilaista kuin ainakin pääosin Suomesta saatava ruokosokerisiirappi.  Näihin vartaisiin tosin käy melkein paremmin Suomesta saatava ruokosokerisiirappi, koska se on paksumpaa. Jos reissullasi tulee vastaan tämän tyylistä ruokosokerisiirappia, kannattaa ostaa, ainakin jos trooppiset cocktailit ovat makuusi. Se on mm. monissa karibialaisissa juomasekoituksissa tärkeässä roolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti