lauantai 7. kesäkuuta 2014

Vesimeloni-minttujuoma - Aqua frescaLatinalaisessa Amerikassa, erityisesti Meksikossa ja osalla Karibian saarista, Aqua Frescas -juomia on tarjolla hyvin laajalti. Ne ovatkin loistavia janonsammuttajia hellepäivänä. Aqua Frescas juomia tehdään hyvinkin monenlaisista hedelmistä ja jopa kukista ja siemenistä. Aqua Frescassa on soseutetun makuaineen (hedelmä tai muu makuaine) lisäksi yleensä vettä ja sokeria tai muuta makeutusainetta ja jäitä tai jäämurskaa. Ne voidaan tarjoilla joko siivilöimättöminä, jolloin soseutettu hedelmäliha on mukana tai siivilöitynä, jolloin juomasta saadaan kauniin kirkasta. Makuasia, kummanlaisena oman juomansa haluaa tehdä. Minä jätin soseutetun vesimelonin ja hienonnetun mintun mukaan juomaan, mutta voit halutessasi siivilöidä valmiin juoman.

Jos et pidä mintusta, sen voi jättää hyvin pois juomasta. Minä pidän mintusta ja se rehottaa jo alkukesästä pihalla melkoisesti, joten käytän sitä aika paljon.

Vesimelonin vesipitoisuudessa ja maussa on aika paljon eroja, joten säädä tarvittaessa veden määrää ja makeuden astetta makusi mukaan. Agave -siirapin sijaan voit käyttää halutessasi makeutukseen esim. hunajaa tai sokeria (voit keittää vaikka sokerisiirapin 1 osa vettä, 1 osa sokeria)

VESIMELONI-MINTTUJUOMA - AQUA FRESCA (n. 2-3 suurta korkeaa lasillista)

1/2 pienestä vesimelonista tai 1/4 suuremmasta, mielellään siemenetön meloni
3,5 dl kylmää vettä
n. 15 tuoreen mintun lehteä
1/2 limen mehu
2 rkl agave -siirappia

jääpaloja

Jos vesimelonisi on siemenellinen, kaiva siemenet pois.

Lataa blenderiin paloiteltu vesimelonin liha esim. lusikalla kovertaen, mintunlehdet, vesi, limen mehu ja agave -siirappi. Surauta tasaiseksi.

Kaada korkeaan lasiin, lisää jääpaloja ja koristele vielä vaikka vesimeloninlohkolla ja mintulla. Lisää juomaasi vielä pilli, niin sinulla on kaunis ja raikas kesäjuoma käsissäsi.

Halutessasi voit lisätä myös jäät joukkoon ennen soseutusta, jolloin saat jäämurskaa juomasi sekaan.

Tämä jakoi taas meidän perheen mielipiteet, osa tykkäsi, osa ei. Minä kuuluin tästä pitävien joukkoon. Miten mahtaisi teillä käydä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti