sunnuntai 10. elokuuta 2014

Ravintolapäivä - CT 4U mukana 4:ttä kertaa

Tasan viikon päästä sunnuntaina on taas Ravintolapäivä ja myös CT 4U on jälleen mukana. Vuorossa jo 4.s kerta, kun saan houkuteltua mieheni mukaan pyörittämään yhden päivän kahvilaamme. Yksin tuota olisi aika hankala pyörittää, ellei sitten pitäisi sitä kotona. Me asumme kuitenkin sen verran syrjässä ja vielä päättyvän tien varrella, niin olemme menneet joka kerta hiukan vilkkaammalle paikalle. Tällä kertaa pystytämme valkoisen puutarhakatoksemme Kaivopuistoon Merisatamanrantaan.

Vielä en ole aloittanut varsinaista leivontaa, vaikka viime hetken reseptivirityksiä onkin tullut tehtyä. Nyt kuitenkin tarjottavat selvillä ja sain juuri tänään tehtyä myös hinnastot loppuun. Leivonta sijoittuu sitten lauantaille ja sunnuntaiaamulle, jotta kaikki on mahdollisimman tuoretta.  Tällä kertaa aloitin kuitenkin Ravintolapäivävalmistelut rautakaupasta. Tällä mammalla pysyy kädessä nimittäin vispilän lisäksi tarvittaessa vaikka pensseli tai maalitela. Pari päivää sitten maalasin rautakaupasta hankkimani levyt liitutaulumaalilla ja nyt kun ne olivat 3:n maalikerroksen jälkeen kunnolla kuivuneet, kirjoitin hinnastot valmiiksi. Muuten tuo projekti sujui ihan mallikkaasti, mutta tämän kesän koivunsiementen älytön määrä ilmassa lentelemässä oli maalauksessakin hiukan haittana. Kosteaan maalipintaan niitä tarttui väkisinkin jokunen.


Oletko itse joskus suunnitellut Ravintolapäivään osallistumista, mutta ajatus on jäänyt vain suunnittelun asteelle? Vielä ehdit hyvin miettiä ja toteuttaa 17.8. oman ravintolasi. Lähde ihmeessä mukaan, kokemus on hieno ja siinä tapaa paljon ihania ihmisiä. Täältä lisätietoa.  Itse olen taas ihan intona tulevasta Ravintolapäivästä ja odotankin jo sunnuntaita kovasti.

Nyt pitää toivoa, että ensi sunnuntainakin olisi vielä sateetonta. Niin uskomaton tämä poutakausi lämpöisine ilmoineen on tänä kesänä ollut, että väkisinkin tulee ajatelleeksi, että kai se jossain vaiheessa sitä vettäkin ripauttaa.

Alkuviikosta itsellä suunnitelmissa tehdä osaan leivonnaisista syötäviä koristeita kaulittavista massoista, jotta ne ehtivät kunnolla kuivahtaa ennen viikonloppua, eikä niiden teko ole sitten päällekkäin leivonnan kanssa.

Laitan tähän muutaman kuvan testileivonnaisista, joita lähipäivinä tuli tehtyä. Joitain reseptejä laittelen varmaan sitten taas viimeistään Ravintolapäivän jälkeen näistä myös blogiin.

Suklaakakku marjoilla. Hiukan mutakakkumainen pehmeä pohja, päällä pehmeän vaahdon päällä runsaasti kauden marjoja.

Pienet annospizzat. Grillattuja kasviksia, punaista pestoa ja mozzarellaa ja toinen maku pepperonia, tomaattikastiketta, grillattuja kasviksia ja mozzarellaa.


Näistä ohje jo löytyykin isomman piirakan muodossa blogistani, Vaahtokarkki-kirsikkapiiras - Marshmallow-Cherry Piet


Mustikoita ja juustokakkumaista täytettä.


Tyrni-nektariini brûlée piiras


Pyrin päivittelemään Facebookin tapahtumasivuilleni uusimpia tietoja CT 4U:n Ravintolapäivävalmistelujen tiimoilta, kurkkaa siis uusimmat päivitykset täältä

Sydämellisesti tervetuloa kahvilaamme 17.8.2014 klo 11-16, mikäli Kaivopuiston suunta sopii suunnitelmiisi :)! Löydät meidät siis valkoisen puutarhakatoksen alta Kaivopuistosta Merisatamanrannasta läheltä veneitä.


Hyvää tulevaa Ravintolapäivää sekä herkuttelijoille että yhden päivän ravintoloitsijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti