sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Halloween - helpot karkkimato -cupcaket




Tässä vielä yksi helppo ja nopeahko tarjottava halloweeniksi. Näissä suklaisissa cupcakeissa karkkimadot nousevat mullan keskeltä kurkkimaan.

SUKLAA -CUPCAKES (n. 24 kpl)

3 dl ruokosokeria (tavallinenkin sokeri käy)
2,5 dl + 2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1,5 tl espresso -jauhetta
0,5 tl vaniljapulveria tai 1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
1,5 dl kermamaitoa
1 dl (hiukan vajaa) (rypsi)öljyä
1,5 dl kiehuvaa vettä

Suklaakuorrutus:
50 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus n. 70 %:a
100 g voita, huoneenlämpöistä
n. 3 dl tomusokeria
1 prk/250 g Mascarponea
1 dl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)
3 rkl kuohukermaa

Koristeeksi:
karkkimatoja
muutama Oreo -/Domino-/tai muu tumma kaakaokeksi

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen..

Mittaa kulhoon sokeri, jauhot, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda, suola, espressojauhe ja vanilja. Sekoita ainekset keskenään.

Lisää jauhoseokseen munat, kermamaito, öljy sekä kiehuva vesi  ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimella pari minuuttia.Taikina on todella löysää, älä pelästy, että olet tehnyt jotain väärin. Sen kuuluu ollakin hyvin löysää. Vatkaus kannattaa aloittaa hiljaisella nopeudella, ettei taikinaa räisky ympäriinsä.

Koska taikina on niin löysää, sitä on hankala lusikoida muffinivuokiin, eli ota joku kannu, jossa on nokkaosa ja kaada taikina siihen. Siitä kaada sitten taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin hiukan yli puolenvälin muffinsipaperia Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien pitäää olla tosi tukevia.

Paista uunin keskiosassa n. 18 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä, ota sitten pelliltä pois ja jäähdytä ne loppuun ritilällä.

Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä.

Suklaakuorrutus:
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai levyllä kattilassa varovasti ja jätä se hetkeksi jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voivaahdon sekaan tomusokeri ja vatkaa se sekaisin. Lisää sitten kaakao, sula suklaa, mascarpone sekä kerma. Vatkaa vielä kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa hiukan tomusokeria, jos kuorrutus tuntuu liian löysältä.

Koristelu:
Voit levittää cupcakien päälle kuorrutusta veitsellä tai sitten lusikoida kuorrutuksen tukevaan pakastepussiin ja pursottaa kulmaan leikatusta reiluhkosta reiästä kuorrutuksen cupcakien päälle.

Jos käytät Oreo- tai Dominokeksejä tai vastaavia täytekeksejä, irrota keksin toinen puolikas. Käytä vain puolikkaat, joissa ei ole täytettä ja murusta ne käsin tai pakastepussin sisällä vaikka kaulimella päältä ajellen. Jätä odottamaan.

Tee omenaporalla/cupcake -poralla/lusikanvarrella reikä cupcakeihin, täytä aukkoa tarvittaessa hiukan kuorrutuksella, paina karkkimato reikään ja ripottele sitten cupcaken päälle keksinmuruja. 
Tai kuorruta cupcake tasaiseksi ja paina kuorrutusosa lautasella oleviin keksimuruihin, jos haluat pinnan keksimuruja täyteen. Voit laittaa myös useamman madon tai osan madoista kokonaan näkymään.

Samaa koristeluideaa voi käyttää myös kakussa.

Säilytä cupcaket jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti