lauantai 3. tammikuuta 2015

Inkiväärisiirappi

 

Hyvää alkanutta vuotta! Näin flunssa-aikaan inkiväärisiirapin pito jääkaapissa on yhtälailla perusteltua kuin kesähelteilläkin, sen verran monikäyttöistä se on. Lisäksi inkivääri on hyvää ja terveellistä ja sen sanotaan auttavan hyvinkin monenlaisiin vaivoihin.  Itse pidän usein jääkaapissa pullollista inkiväärisiirappia, josta on helppo annostella inkiväärisiirappia esimerkiksi smoothien joukkoon, kuumaan teehen, mehun sekaan, tehdä raikas janojuoma lisäämällä siihen kivennäisvettä, ruoanlaittoon jne. Jos et pidä inkiväärin mausta, en suosittele kokeilemaan tätä, sen verran vahva inkiväärin maku tässä on,  mutta mikäli inkiväärin maku on sinulle mieleinen, suosittelen tätä lämpimästi. Näillä ainesuhteilla tulee siis melko tujua ja riittoisaa tavaraa.

INKIVÄÄRISIIRAPPI 

2 dl kuorimatonta tuoretta inkivääriä ohuehkoina siivuina
2,5 dl sokeria
3 dl vettä

Pese inkiväärit ja siivuta ne kattilaan kuorineen päivineen ohuehkoiksi siivuiksi. Lisää sokeri ja vesi.

Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, välillä sekoittaen.

Nosta pois lämmöltä ja anna olla noin 15 minuuttia. Kaada inkiväärisiirappi tiheän siivilän läpi suppilon kautta puhtaaseen pulloon.

Säilyy jääkaapissa ainakin pari-kolme viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvää, teen toista kertaa. Olen käyttänyt siirappia uunissa paahdettuihin pähkinöihin, smoothieihin ja kaikkeen mahdolliseen. Inkiväärilastut kuivasin uunipellillä ja niistä tuli ihania inkiväärisipsejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tupu :). Mukava kuulla, että reseptille on ollut käyttöä ja että se on ollut mieleinen. Aurinkoista viikon jatkoa!

      Poista