lauantai 31. tammikuuta 2015

Vohveleita belgialaisella vohveliraudalla


Jälleen tuli hankittua yksi keittiövempain lisää, nimittäin belgialainen vohvelirauta. Minulla on nk. tavallinenkin vohvelirauta, mutta kun Lidlin mainoksessa näin kuvan tästä belgialaisversiosta (samassa vekottimessa 3:t vaihtolevyt - vohveleille, leiville ja grilliparilat) ja hintakin oli melko pieni, jäi tuo rauta kummittelemaan pään sisälle. Viimeinen niitti tuli Pullahiiren blogista täältä, johon Taru oli kuvannut tekemänsä vohvelit. Ennen kuin huomasinkaan, olinkin jo matkalla Lidliin. Onneksi (?) sieltä vielä löytyi tuollainen vohvelirauta meidänkin perheelle.

Belgialaisissa vohveleissa käytetään usien kohotusaineena tuorehiivaa, mutta koska nuo Pullahiiren tekemät vohvelit näyttivät niin herkulliselta, tein vohvelit tuolla Tarun ohjeella (tuon ylemmän blogilinkin takana Tarun ohje). Hyviä tuli, paksuja ja rapeahkoja, nam. Jossain vaiheessa täytyy kokeilla tuorehiivaakin sisältäviä vohveleita. Jos sinulla ei ole tällaista belgialaistyylistä vohvelirautaa, voit toki paistaa vohvelit tavallisellakin vohveliraudalla.

VOHVELIT (Paksuja belgialaistyylisiä vohveleita n. 10 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria (laitoin 0,75 dl)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (laitoin 0,5 tl vaniljajauhetta)
1/3 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
150 g voisulaa

Sulata voi ja jätä se jäähtymään.

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilja ja suola keskenään. Lisää kananmunat ja maito ja sekoita käsivatkaimella tasaiseksi.

Lisää lopuksi voisula ja sekoita vielä tasaiseksi.

Paista vohveliraudalla paksuja vohveleita. Yhteen vohveliin meni n. desin verran taikinaa, mutta tietenkin riippuu, minkälaisella raudalla ne paistat.

Vohveleiden kanssa käy monenlaiset lisukkeet. Meillä oli tarjolla kermavaahtoa ja vadelmahilloa kotimaisten pakastevadelmien kanssa ja toisena versiona banaania, suolakaramellikastiketta (ohje täällä) sekä toffeepaloja sisältävää jäätelöä.

Kumpikohan mahtaisi olla sinun suosikkisi? Nämä kermavaahdolla ja hillolla  sekä kotimaisilla vadelmilla aateloidut vohvelit?


 Vai banaania, suolakaramellikastiketta ja jäätelöä notkuvat versiot?


Itse en osannut päättää, joten söin molemmat versiot. Melkoisen täyttävää tavaraa, ettenkö sanoisi...

4 kommenttia:

  1. En minäkään osaisi päättää ja söisin varmasti myös molemmat versiot! Ovat kyllä niin ihanan näköisiä ;D
    Minulla ei ole minkäänlaista vohvelirautaa ja olenkin kauan sellaisesta haaveillut. Ehkä joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempi parempi :). Kiitos Taru. Kaikenlaisia vempeleitä sitä tuntuu kaappeihin tosiaan kertyvän...

      Poista
  2. En kestä, miten hyvännäiköistä:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jack Bauer, kyllä nää hyvin upposivat :).

    VastaaPoista