tiistai 16. kesäkuuta 2015

Helppo valkosuklaapannacotta mansikka-limesalsalla



Tämä jälkiruoka on helppo ja nopea tehdä suurellekin porukalle, käy siis hyvin vaikka juhannusjuhlijoiden kestitsemiseen. Paras mansikka-limesalsa tulee tuoreista kotimaisista mansikoista, mutta ulkolaisetkin käyvät tähän ihan hyvin, kun salsan makeuttaa tomusokerilla.

Minulla on blogissa jo aiemmin lähes samanlainen valkosuklaapannacotan ohje, mutta siinä annokset ovat suurempia ja päälle tein silloin mangohyytelön (ohje täällä). Halusin nyt tuoreiden mansikoiden aikaan ja juhannuksen tienoilla laittaa kuitenkin tämän ohjeen, koska mansikka-limesalsalla tämä on mielestäni vielä kesäisempää ja ehkä siksi myös astetta parempaa. Tein tätä myös pari vuotta sitten nuoremman pojan lakkiaisiin melko suurelle vierasmäärälle, siksi halusin vinkata myös että tämä onnistuu hyvin helposti suurellekin vierasmäärälle.

Laitan ohjeen nyt 12 hengen annokseen, mutta saat tehtyä tämän helposti suuremmalle porukalle tai vastaavasti aineosat puolittamalla 6:lle hengelle. Kuvissa olen tehnyt annokset suuremmalle porukalle, joten käytin kertakäyttölaseja, joiden vetoisuus on noin 1,25 desiä. Pienemmälle porukalle voit tehdä annokset esim. pieniin laseihin.

HUOM! Annoskoko on suht pieni, pannacottaa on noin desi per henkilö + mansikkasalsaa noin ruokalusikallinen per henkilö. Jos haluat reilummat annokset, ota se huomioon riittävyyttä laskiessa.
Annoksen teossa käytetään Hyytelösokeri Multia, joka hyydyttää myös maitopohjaiset hyytelöt, EI siis tavallista Hyytelösokeria.

VALKOSUKLAAPANNACOTTA MANSIKKA-LIMESALSALLA (12 ANNOSTA)

Valkosuklaapannacotta
4 dl vispikermaa
4 dl kevytmaitoa
2 dl Hyytelösokeri Multia
100 g valkosuklaata pieninä paloina
1 tl vaniljajauhetta/4 tl vaniljasokeria

Mansikka-limesalsa
 1 L tuoreita mansikoita
1  (luomu)limen kuori raastettuna
n. 10 lehteä basilikaa
n. 1 -2 rkl tomusokeria
 
Sekoita kattilassa kerma, maito ja Hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele maltillisella lämmöllä sekoitellen noin puoli minuuttia. Nosta pois lämmöltä.

Lisää valkosuklaa ja vanilja ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Annostele jälkiruoka laseihin ja anna jäähtyä hetken, ennen kuin siirrät ne jääkaappiin hyytymään minimissään tunniksi. Tähän asti voit tehdä hyvin jälkiruoan jo päivää aiemmin ja säilyttää ne jääkaapissa peitettynä. Mansikkasalsa kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä.

Paloittele mansikat suht pieniksi paloiksi. Hienonna basilika hienoksi ja lisää se mansikanpalojen sekaan. Raasta limenkuori, lisää se ja viimeiseksi lisää tomusokeria maun mukaan ja sekoita aineet sekaisin. Kotimaisiin mansikoihin riittä melko pienikin ripaus, ulkolaiset kaipaavat hiukan enemmän makeutusta.

Annostele mansikkasalsaa noin ruokalusikallinen per jälkiruoka pannacotan päälle.

Tänä vuonna kotimaisia avomaan mansikoita joutuu odottelemaan hiukan pidempään kuin tavallisesti, viileän alkukesän johdosta. Mutta kyllä omassa pihassakin mansikoissa jo alkaa näkymään pienen pieniä raakileita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti