tiistai 23. kesäkuuta 2015

Terveellistä herkkua - Smoothie -jäätelöTänään oli iltaan asti aurinkoinen ja mukavan lämmin ilma, mutta nyt sitten  pukkaa taas vettä ihan kunnolla. Tänä kesänä ei ilmat ole oikein suosineet lämmöstä pitäviä. Itse kuulun siihen joukkoon, joka toivoisi kesältä aurinkoa ja lämpöä. Saa nähdä, saadaanko tänä kesänä myös kunnon lämpimiä, aurinkoisia jaksoja. No, olipa ilma mikä tahansa, kesällä maistuu kuitenkin erilaiset jäiset herkut. Tämä mansikka-nektariini-banaani-smoothie -jäätelö (kauhea nimihirviö) on hyvää ja terveellistä herkkua. Itse en lisännyt siihen mitään makeutusta, mutta mikäli käyttämäsi mansikat eivät ole makeita, voit makeuttaa sitä tarvittaessa esimerkiksi ripauksella agave -siirappia.

Heitän nykyään aina ylikypsäksi humahtaneet banaanit pakkaseen sellaisenaan, kuorineen päivineen. Sieltä niitä on helppo ottaa jäisenä, banaani kun ei jäädy kovin kovaksi pakkasessa. Kun banaanin antaa ihan hetkisen olla huoneenlämmössä, kuori irtoaa melko helposti ja banaanin saa pätkittyä veitsellä helposti paloiksi. Minulla oli vielä viimekesäistä mansikkasurvosta pakkasessa, joten se päätyi myös jäisenä sekaan, mutta tuoresurvos ajaa ihan hyvin saman asian. 

MANSIKKA-NEKTARIINI-BANAANI-SMOOTHIE -JÄÄTELÖ (n. 7 annosta)

2 ylikypsää pakastettua banaania, mallia musta
2 nektariinia
4 dl mansikkasurvosta (kotimaisista mansikoista)
(tarvittaessa ripaus esimerkiksi agave -siirappia)

Kuori ja paloittele banaanit kulhoon, jossa voit ajella smoothien tasaiseksi sauvasekoittimella tai paloittele banaanit blenderiin. Lisää nektariinit paloina ja mansikkasurvos.

Aja seos tasaiseksi. Smoothiesta tulee melko paksua, kuin pikajäätelöä.

Me herkuttelimme osan smoothie -jäätelöstä lusikalla lasista ja osan laitoin jäätelömuotteihin ja pakastin ne. Molemmilla tavoilla smoothie -jäätelö oli hyvää.

Voit tarvittaessa auttaa smoothie -jäätelön  irtoamista jäätelömuoteista upottamalla muotin ulkopinnat hetkeksi kuumaan veteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti