sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Jälkiruokaletut välillä kakun muodossa

 
Letut ja tuoreet marjat ovat aina ihana yhdistelmä, mutta jälkiruokaletut voi vaihteeksi kasata vaikka kakun muotoon. Kun väliin ja päälle pursotetaan mascarpone -vaahtoa ja ripotellaan marjoja, kermavaahtoa napakampi vaahto pitää kakun hyvin kasassa ja siitä on helppo leikata paloja terävällä veitsellä. Myös kasaus käy nopeasti, kun mascarpone -vaahdon pursottaa tyllalla.


LETTUKAKKU TUOREILLA MARJOILLA JA MASCARPONE -VAAHDOLLA (n. 5-6:lle)

Itse paistan kesällä letut aina grillin parilalla, jossa valmistuu näppästi 2-3 lettua kerralla, mutta yhtä hyvin voit paistaa letut pannulla tai muurikalla.

 7-8 kpl n. 17 cm pyöreitä lettuja, ohjeen lettuihin löydät tarvittaessa täältä

1 Flora Vispi
1 prk/250 g Mascarponea
1 tl vaniljajauhetta/1 vaniljatangon siemenet/2 tl vaniljasokeria
n. 2 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)

Tuoreita marjoja saatavuuden/maun mukaan.
(Tomusokeria päälle ripoteltavaksi)

Paista letut ja anna niiden jäähtyä.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa Flora Vispi, Mascarpone ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Marjojen makeuden mukaan voit hienosäätää sokerin määrää.

Siirrä vaahto pursotuspussiin, jonka päähän olet virittänyt tähtityllan (esim. Wilton M1).
Laita yksi lettu tarjoiluvadille, pursota vaahto spiraaliksi ulkoreunasta sisäänpäin. Ripota marjoja/marjanpaloja päälle, paina seuraava lettu päälle ja painele edellinen kerros tasaiseksi. Toista niin kauan, kunnes saat haluamasi korkean kakun. Pursota päällimmäiseksi vielä spiraali ja laita marjoja runsaammin päällikerrokseen.

Voit halutessasi ripsauttaa koko komeuden ylle vielä tomusokeria siivilän läpi.


VINKKI:
Väliin ei kannata laittaa kovin isokokoisia marjoja kokonaisena, jotta saat hyvin koossapysyvän kakun. Eikä väliin myöskään kannata laittaa kovin kovamaltoisia marjoja, jottei palojen leikkaus vaikeudu. Minulla oli mustikoita, mansikoita ja kirsikoita omassa kakussani, mutta kirsikoita laitoin vain kakun päälle, jotta kakkua on helpompi leikata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti