sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Mini Mojito Cupcakes - Gluteeniton & laktoositon




Näissä Cupcakeissa maistuu Mojiton perusmaut, lime, minttu ja rommi sekä kakkuosassa että kuorrutuksessa. Gluteeniton kakkuosa on ihanan mehevä siinä käytettyjen mantelijauhojen ansiosta. Mikäli et tarvitse laktoosittomia cupcakeja, voit käyttää tavallisia maitotuotteita laktoosittomien tilalla. Koska olen limefriikki, minulla näissä maistuu voimakkaimmin lime, mutta voit hiukan muutella aineosien suhteita, mikäli haluat esimerkiksi mintun tai rommin maistuvan voimakkaammin. Myös mintun maun voimakkuuksissa on aika paljon eroja, minulla ei ollut kovin voimakkaan makuista tuo oma minttuni enää nyt syksyllä. Jos käytät voimakkaan makuista minttua, kannattaa vähentää mintun määrää, ettei tule liian minttuisia. Minttu on hyvää, mutta jos sitä on liikaa, leivonnaiset alkavat muistuttaa enemmänkin hammastahnaa.

Minä leivoin cupcaket tällä kertaa minikokoisina, jolloin niitä tuli 36 kappaletta. Mikäli haluat suurempia cupcakeja, tästä taikinasta niitä tulee n. 13 kpl, rippuen muffinsipaperiesi koosta. Mikäli tarjoat cupcakeja myös lapsille, jätä silloin rommi pois sekä kakkuosasta että kuorrutuksesta!

MINI MOJITO CUPCAKES (n. 36 kpl)
45 mintunlehteä (tuoreita)
1 limen kuori
0,5 dl sokeria

3 kananmunaa, L-kokoista
0,5 dl sokeria
0,6 dl laktoositonta kermaa
1,25 dl öljyä
1 tl vanilja-aromia/0,5 tl vaniljajauhetta
1/2 limen mehu
2 rkl rommia

1,25 dl kookosjauhoja
1,25 dl mantelijauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta

MOJITO -KUORRUTUS
35 mintunlehteä (tuoreita)
1 limen kuori
1 dl tomusokeria

60 g laktoositonta voita, huoneenlämpöistä
n. 3 dl tomusokeria
60 g laktoositonta tuorejuustoa (Viola)
2 rkl rommia
1/2 limen mehu

Koristeluun:
Mintunlehtiä, limeä

Cupcaket:

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen. Vuoraa minimuffinsipellin kolot muffinsipapereilla.

Aloita cupcakien leivonta hienontamalla mintunlehdet, limen raastettu kuori ja 1 dl tomusokeria blenderissä/sauvasekoittimella tai vastaavalla.  Kaavi tarvittaessa välillä nuolijalla reunoilta alas, ja jatka hienontamista. Jätä odottamaan. HUOM! Älä pese blenderiä välillä, koska kuorrutus aloitetaan lähes samoin, hienontamalla mintunlehdet.

Mittaa kulhoon, jossa voit käyttää sähkövatkainta kananmunat, sokeri, kerma, öljy, vanilja, limen mehu ja rommi. Lisää sekaan vielä äsken hienontamasi minttu-limeseos. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia.

Mittaa toiseen pienempään kulhoon kookosjauhot, mantelijauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita keskenään. Kaada sitten jauhoseos munaseokseen ja pyöräytä ainekset sekaisin joko sähkövatkaimella hiljaisella nopeudella ihan hetki tai nuolijalla. Sekoita kuitenkin vain sen verran, että ainekset sekoittuvat kunnolla.

Lusikoi taikinaa muffinsipellillä oleviin muffinsipapereihin melko täyteen ja paista uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Nosta sitten muffinsipelti ritilän päälle jäähtymään noin 5 minuutiksi, ennen kuin nostat cupcaket jäähtymään ritilälle loppuun.

Paista loput cupcaket samoin. Jäähdytä cupcaket kunnolla ennen kuorrutusta.

Mojito -kuorrutus:
Mittaa taas blenderiin ta vastaavaan mintunlehdet, raastettu limen kuori ja tomusokeri. Surauta tasaiseksi.

Mittaa korkeaan kulhoon huoneenlämpöinen voi. Vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää n. 2 dl tomusokeria ja vatkaa taas kuohkeaksi. Lisää sitten jääkaappikylmä tuorejuusto ja vatkaa hetken. Lisää hienontamasi minttuseos, rommi ja limenmehu sekä 1 dl tomusokeria ja vatkaa taas hetki. Tarkista kuorrutuksen paksuus ja lisää tarvittaessa hiukan vielä tomusokeria ja vatkaa kuohkeaksi.

Kuorruta cupcaket haluamallasi tavalla ja koristele ne vielä tuoreella mintunlehdellä ja pienellä limensiivulla. Minä pursotin kuorrutuksen pursotuspussin ja avoimen tähtityllan avulla ennen koristelua.

Säilytä ylijääneet cupcaket jääkaapissa.



5 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköisiä! :) Mulla on jossain ohje mojito-muffinsseihin, mutta ikinä en ole tehnyt... jostain syystä... Nämä ovat varmasti hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :). Vaikka kyseessä on gluteenittomat leivonnaiset, nää on tosi meheviä mantelijauhojen ansiosta. Ja limenystävät varmasti pitävät, sen verran voimakkaasti näissä tuo lime maistuu ;).

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tosi ihat ainekset ja kakkuset😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael :). Minttu vähän jakaa mielipiteitä, ainakin meidän perheessä, mutta mintun ja limenystäville maistuu.

      Poista