sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Lakritsi & Salmiakki Festivaalit


Ruotsissa on järjestetty vuotuinen Lakrits Festivalen vuodesta 2009 lähtien ja samat taustavoimat toivat viime vuonna tapahtuman Suomeen kaikkien lakritsin- ja salmiakin ystävien iloksi. Jotenkin tuo viimevuotinen tapahtuma pääsi itsellä livahtamaan ohi, vaikka olinkin hiukan kateellisena aikaisempina vuosina ruotsalaisista ruokalehdistä tapahtumasta lukenut. Tämänvuotisille Lakritsi & Salmiakki Festivaaleille Wanhassa Satamassa kuitenkin osallistuin tänään mieheni kanssa, joka on minuakin suurempi lakritsin ja salmiakin ystävä. Kiva, että tapahtuma on saatu Suomeenkin. Kiitos kutsusta Lakritsi & Salmiakkifestivaalien järjestäjille!

Mikäli olet lakritsin ja/tai salmiakin ystävä, tapahtuma sopii sinulle hyvin. Tänä vuonna paikalla oli noin 20 näytteilleasettajaa, joista suurin osa edusti syötäviä lakritsi-/salmiakkiherkkuja. Paikalla oli myös muutama näytteilleasettaja, joilla oli syötävien herkkujen sijaan mm. lakritsiaiheisia koruja. Lisäksi kaksipäiväisessä tapahtumassa oli mm. erilaisia Workshoppeja lakritsiin liittyen.

Lakritsista oli tehty myös pari hauskaa taideteosta festivaalivierailijoiden silmäniloksi. Lakritsi taipuu siis myös taiteeksi.Ruotsalaisen Lakritsfabrikenin piste oli heti sisääntullessa ja maisteltuamme muutamaa heidän tuotettaan, päädyimme ostamaan heidän supersuolaista lakuaan rasiallisen sekä rasian lakritsipulveria. Olen käyttänyt lakritsipulveria leivonnassa aiemminkin aika paljon, joten on kiva testailla, onko eri merkeillä makueroja.


Namituvan pisteen kohdalla katselimme hetken, miten karamellileipuri teki työnäytöksessä salmiakkitikkareita. Helpon näköistä, kun osaa, mutta ei ole niitä helpoimpia taitoja.Joka pisteellä olisi ollut maistiaisia, mutta läheskään joka pisteellä ei kuitenkaan tullut makutestejä tehtyä, vaan keskityimme lähinnä sellaisien valmistajien tuotteiden maisteluun, joita ei ainakaan ihan tavallisista lähikaupoista löydy.


Fudge Loven Salmiakki-Lemon fudgea olin jo etukäteen ajatellut ostaa, nähtyäni siitä Facessa vilauksen ja maistiaisen jälkeen päätös vahvistui.


Olisihan täällä toki ollut muitakin ihania makuja osteltaviksi, mutta ostoksiimme päätyi kuitenkin vain tuo Salmiakki-Lemon. Ihanaa, sitruunaista pehmeää fudgea, jossa on turkinpippurinpaloja seassa.


Tämä kuva on Fazerin osastolta, joka oli festivaalien pääsponsori. 


Lakritsijuuri ei ole kauhean kaunista sellaisenaan, mutta kyllä siitä hyviä herkkuja saa aikaiseksi :).Alakuvassa vielä meidän kaikki ostokset. Noiden jo aiemmin näkyneiden fudgen, ekstasuolaisen lakritsin ja lakritsijauheen lisäksi, ostoksiin päätyi myös Brunbergin lakritsi-toffeepalat, jotka ovat myös ihania.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti