sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ravintolapäivä Ruttiksessa - kylmää, mutta kivaa

Eilinen meni Ruttopuistossa Ravintolapäivän kahvilaa pyörittäessä. Tavan mukaan oli mukavaa, mutta kyllä oli aika kylmää. Kun seisoo lähes paikallaan useamman tunnin, pilkkihaalari olisi varmaan ollut soveltuvin asuste. Ei ihme, että moni Ravintolapäivän pop-up ravintoloitsijoista pystyttää syksyn ja talven Ravintolapäivän pisteensä sisätiloihin. Pitäisi varmaan helmikuussa itse lähteä maistelemaan muiden tarjottavia, silloin kun ei itse luultavimmin olla osallistumassa ravintolapitäjinä. Itsekin pidän lämmöstä ja auringosta, mutta mieheni on kyllä meistä kahdesta se viluisempi, joten häntä on varmasti ihan turha yrittää houkutella helmikuussa osallistumaan. Yksin se ei oikein onnistu ihan jo logistiikan takia, eikä se yksin olisi niin mukavaakaan.

Ilmaan suhteutettuna Ruttopuistossa oli paljon pop-up ravintoloita eli aika vieri vieressä siellä naapurikojun kanssa oltiin. Kiva, että Ravintolapäivästä on kasvanut näin iso tapahtuma. 
Hyvä mittari siitä, onko omalla pisteellä käynyt paljon porukkaa, on kahvin menekki. Tällä kertaa, joka oli jo meidän 8.s kertamme, sitä meni todella vähän, monesti kun kahvi on juuri se, jota pitäisi olla paljon enemmän. Toinen hyvä mittari on suklaakakun riittoisuus. Se kun yleensä loppuu kesken. Nyt ajattelin, että leivon sitä enemmän, mutta tein kakusta minikokoisia, jotta niiden säilytys ja kuljetus olisi helpompaa.  Nyt sitä sitten  jäi aika paljon yli. Tosin osasyy voi tietenkin olla, ettei sitä samalla tavalla mielletty suklaakakuksi monikokonsa takia.Blogista löytyy jo aika paljon ohjeita tällä kertaa Ravintolapäivän pisteessämme olleisiin leivonnaisiin. Ja lisää leivonnaisten ohjeita kirjoittelen lähiaikoina. Kaikkia ohjeita tosin ei ole tulossa, kun osa noista leivonnaisita tulee tehtyä hiukan lennossa, eli kaikkia aineosien suhteita ei tule kirjattua ylös. Näiden ohjeet blogista jo löytyykin:

Pekoni-juusto ja salami-paprika quichet


Key Lime Pies


Tuplasuklaa Cokiesit Smarties -rakeilla


Kinuski-suklaa tartaletit


CT4U kiittää ja kuittaa tämänkertaisen Ravintolapäivän osalta ja toivottelee mukavaa alkavaa viikkoa!

t.Raili ja "apupoika" Jari


4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä herkkuja teidänkin Ravintolapäivässä :)

  VastaaPoista
 2. On ollut taas herkut kohdillaan! Ihania nuo piirakat, ovat kivan kokoisia, niin suolaiset kuin makeatkin. Kaikkia söisin mielelläni ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Nuo tartalettivuoat on sellaisia, joita tulee käytettyä todella usein. Ovat juuri sopivankokoiset ja käyvät hyvin sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin.

   Poista