maanantai 19. joulukuuta 2016

Pistetäänkö pipariksi?
Jouluviikko :). Joko teillä on joulupiparit leivottu? Pipareita leipoessa niistä leviää aina ihana tuoksu, joka kuuluu itseoikeutetusti jouluun. Useimmiten leivonkin yhden satsin pipareita melko hyvissä ajoin ennen joulua, toisen hyvinkin lähellä joulua.  Yleensä koristelen vain osan pipareista, koska koristellut piparit ovat kauniita tarjolla, mutta mielestäni koristelemattomat ovat paremman makuisia. Kummista sinä pidät enemmän, koristelluista vai koristelemattomista? Piparit ovat myös ihania pikkulahjoja kauniisti pakattuina.

Nykyään teen joulupiparit aina samalla ohjeella, äidiltä aikoinaan saadulta Paraisten piparien ohjeella, jota olen hiukan muunnellut sekä tekotavaltaan että mausteiden määrältä. Itse pidän nimittäin reilun mausteisista piparkakuista.

Löydät piparitaikinaohjeeni täältä ja jos haluat koristella niitä, pikeeri soveltuu siihen parhaiten. Pikeeriohjeeseen tästä

Itse halusin koristella piparit vaihteeksi pastellisiksi jättämällä osan pikeeristä valkoiseksi ja värjäämällä pikeeriä vaaleanpunaiseksi, vaaleansiniseksi ja vaaleanvihreäksi. Kivaa vaihtelua. Kaikista tarkimpaan tulokseen piparien koristelussa pääsee pienireikäisellä tyllalla, jonka olet virittänyt pursotuspussin päähän, mutta esimerkiksi minigrip pussin kulmaan leikattu reikäkin ajaa saman asian melko hyvin, kunhan leikkaat tarpeeksi pienen reiän. Pikeeri kuivuu herkästi, joten kannattaa säilyttää ne pikeeripussit, joita et juuri sillä hetkellä käytä muovipussissa.


Aika usein olen leiponut piparitaikinasta myös piparkakkutaloja, rasioita, minipiparitaloja jne. (kaavat sekä piparitaloon että minipiparitalkoon löytyvät muuten blogistani) mutta saattaa olla, että tänä vuonna nuo muut viritelmät jäävät välistä. Jotenkin tänä(kin) vuonna tuo joulu on hiipinyt yllättävän nopeasti hyvin lähelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti