keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mazariinit


Tämän ohjeen olen joskus napannut jostain, tehden siihen pieniä muutoksia. Ei tarkempaa muistikuvaa ohjeen alkuperästä.

Tein mazariineja kahden kokoisena, toiset normaalikokoiseen muffinipellin syvennyksiin ja toiset minimuffinipellin syvennyksiin. Tekotapa molemmissa sama.

 MAZARIINIT (N. 20 KPL, riippuen minkä kokoisia teet)

200 voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja ota siitä sopivan kokoisella pyöreällä muotilla tai lasilla paloja. Laita ne kevyesti rasvattuihin muffinipellin syvennyksiin. Voit myös ottaa palan taikinaa ja painella sen sormin muffinsipellin syvennyksiin. Kaulitsemalla ja muotilla palan ottamalla saat kuitenkin tasaisemmat reunat mazariineihin. Kuvassa olevat mazariinit otin nimenomaan muotilla.

Laita pohjaosat kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte

100 g voita
200 g mantelimassaa
3 kananmunaa
n. 2 rkl vehnäjauhoja

Sekoita mantelimassa ja voi hyvin keskenään. Lisää munat ja jauhot.  Jos munat ovat melko suuria, laita jauhoja 2 rkl, mikäli ne ovat pieniä tai keskikokoisia, laita jauhoja vain 1 1/2 rkl. Annostele täytettä vuokiin niin, että täytät 3/4 syvennyksestä.

Paista uunin alatasolla n. 15-20 minuuttia 175 asteessa tai kunnes vaikuttavat kypsältä. Jos teet erikokoisiin vuokiin, isommat paistuvat tietenkin minejä hitaammin.

Anna hetki jäähtyä vuoassa ja irrota sitten mazariinit varovasti muffinsipellin syvennyksistä ja anna  jäähtyä.

Kuorruta mazariinit tomusokerikuorrutuksella. Eli sekoita tomusokeria ja vettä keskenään niin, että saat siitä levitettävän seoksen. Saa olla aika paksua, mutta kuitenkin levitettävää vielä. Levitä kuorrutus esim. veitsellä mazariinien päälle. Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai strösseliä ennen kuin kuorrutus kuivuu. Eli kuorruta korkeintaan 2 kerrallaan ja sitten ripota heti koristerakeet. Kuorrutuksen kuivuttua ne eivät tietenkään enää tartu kiinni.

Minä koristelin nämä kolmella eri värillä. Tein tomusokerikourrutuksen ensin sopivaksi valkoisena ja siirsin kolmeen eri lasiin, joihin sitten jokaiseen sekoitin väriä mukaan. Voit käyttää myös esim. mansikkatomusokeria, jolloin saat suoraan rosanväristä ja mansikanmakuista kuorrutusta. Pelkästä mansikkatomusokerista tehty tomusokerikuorrutus on aika voimakkaan väristä. Jos haluat vaaleanpunaisempaa, sekoita tavallista tomusokeria sekaan, kunnes saat mieleisesi väristä kuorrutusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti