maanantai 19. elokuuta 2013

Ravintolapäivä 18.8. - loppuvalmisteluja ja tunnelmia päivän osaltaViime hetken valmisteluista pari fotoa...

Brigadeirot valmiina paketointiin

Tässä suklaakakun testiversiosta kuva. Kuvaaminen jäi vähän vähemmälle loppuvalmistelujen jaloissa. 

Cake popseja sellofaania ja narua vaille valmiina

Ja sitten itse Ravintolapäivä 18.8. SUURI KIITOS kaikille kojullamme käyneille :-)! Teitte päivästä ikimuistoisen ja ensimmäinen Ravintolapäivään osallistumisemme oli todella hieno kokemus.

Yksin en olisi onnistunut, koska pelkkä leivonnaisten teko ei riitä. Tarvitaan apukäsiä myyntiin, tavaroiden roudaamiseen, katoksien pystytykseen jne., eli täytyy näin julkisesti kiittää myös miestäni ja poikaani, jotka mahdollistivat tämän kokemuksen.


Ihan käsittämätöntä, miten upea oli myös ilma eilen. Koko edeltävä viikko oli enemmän tai vähemmän sateinen, eilen ihan mahtava ilma ja tänään... no niin, nyt sataa taas kaatamalla.

Tässä muutama näpsäisy Ravintolapäivän osalta.

Jos itse mietit, kannattaako osallistua Ravintolapäivään ravintoloitsijan ominaisuudessa, suosittelen ehdottomasti kokemusta. Muutama asia, joka kannattaa ottaa huomioon: mikäli myyntipaikkasi/kojusi on paikassa, jossa ei ole sähköä ja myyt nk. kahvilatuotteita, kannattaa satsata ilman muuta sekä suuriin termareihin kahvia varten että kunnon kylmälaukkuihin. Eli näin kahvi riittää leivonnaisten kanssa, eikä kukaan muista teitä vääristä syistä, kun täydennät tarjottavia menekin mukaan kylmästä niin, ettei mikään kylmäsäilytystä tarvitseva tuote joudu olemaan kauaa lämpimässä. Meillä oli mm. kolme "tavallista" kylmälaukkua ja yksi tooooodella suuri kylmäarkku, jonka vetoisuus oli muistaakseni 114 L.

Pieneen autoon ei tietenkään mitä tahansa mahdu, mutta jos sinulla on esim. peräkärry käytössä (kuten meillä oli) tai pakettiauto, saat mahtumaan myyntipöytien lisäksi esim. pöydän tai kaksi ja tuoleja asiakkaita varten. Lisäksi kun säästä ei koskaan tiedä etukäteen, jonkunlainen katos olisi hyvä olla, jotta ainakin tarjottavat pysyvät kuivina.

Jos asut paikassa, jossa asuntosi lähistöllä kulkee edes jonkun verran ihmisiä, tietenkin kaikista helpointa on, että ravintolasi on kotisi tai pihasi. Me asumme itse sen verran syrjässä, että tämä vaihtoehto ei oikein ollut meille järkevä ajatuksena.

Ja sitten kannattaa tietenkin kertoa osallistumisesta ystävilleen. Kiitos teille ihanat ystäväni, jotka saavuitte sankoin joukoin paikalle tukemaan meitä :-).

Lopputulemana uskoisin, että lähdemme toisenkin kerran Ravintolapäivään mukaan.

-Raili

6 kommenttia:

 1. ...ja seuraavan kerran mäkin yritän päästä mukaan! Nyt olin jumissa landella :) T. Elina

  VastaaPoista
 2. Elina: Toivottelenkin sitten jo nyt TERVETULOA! -R-

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Olisi muutenkin hienoa nähdä, mutta on sun leipomuksillakin vetovoimaa :)
  16.11. näyttää olevan seuraava... E.

  VastaaPoista
 4. Kiitos :-). 16.11. tosiaan seuraava Ravintolapäivä. -R-

  VastaaPoista