torstai 7. elokuuta 2014

Blueberry Dream Cupcakes




Mustikka ja sitruuna sulassa sovussa sekä cupcaken kakkuosassa että kuorrutuksessa. Ihana kesäinen makuyhdistelmä, jonka täydentää kuorrutuksessa käytetty mascarpone. Ehdottomasti parasta tehtynä nyt mustikka-aikaan tuoreista metsämustikoista, mutta ellet pääse niihin käsiksi, pensasmustikatkin voisivat toimia aika hyvin.

Talvella kakkuosassa voisi käyttää pakastemustikoita, mutta ne pitää lisätä jäisinä ihan lopuksi ja taitavat siltikin hiukan värjätä taikinaa. Koristeeksi kuorrutuksessa voi käyttää talvella pensasmustikoita, jotka pysyvät napakkana sulamisen jälkeenkin tai sitten esim. sitrusraudalla hyvin pestystä sitruunasta otettuja ohuita kuorensuikaleita.

BLUEBERRY DREAM CUPCAKES (12 isoa tai n. 15 pienempää cupcakea)

3 kananmunaa
2,5 dl (jätä hiukan vajaaksi tuo 1/2 dl) sokeria
0,5 dl öljyä
0,5 dl maitoa TAI kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja-aromia
1/2 sitruunankuori raastettuna
3 rkl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 dl mustikoita

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen.

Mittaa kulhoon munat, sokeri, öljy, maito, jogurtti, vanilja-aromi sekä 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä ruokasooda keskenään ja siivilöi ne parissa erässä taikinan sekaan. Lisää taikinaan viimeiseksi mustikat varovasti nostellen.

Nostele lusikalla taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin n. 3/4 täyteen. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien olisi hyvä olla tosi tukevia, jotta ne säilyttävät muotonsa kauniisti.

Paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Itse paistoin nämä kiertoilmalla 160-asteessa 17,5 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä ja kumoa ne pois muffinsipellin syvennyksistä ja jäähdytä  loppuun ritilällä.

Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä.


TUOREJUUSTOKUORRUTUS

100 g voita, huoneenlämpöistä
4 dl tomusokeria
125 g mascarponea
1 tl vanilja-aromia
2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl kuohukermaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voivaahdon sekaan n. 3dl tomusokeria ja vatkaa sekaisin. Lisää sitten mascarpone (jääkaappikylmä käy) ja vanilja-aromi, raastettu sitruunankuori sekä kerma ja vatkaa hetki. Lisää vielä tomusokeria, kunnes saat  kuorrutukseen sopivan koostumuksen ja vatkaa vielä hetki.

Jos kuorrutat cupcaket pursottamalla, kuorrutus saa olla aika jämäkkää. Tarvittaessa voit joko lisätä hiukan tomusokeria, jolloin saat kuorrutuksesta paksumpaa tai vastaavasti kermaa, jolloin kuorrutuksesta tulee notkeampaa.  Pursota cupcakien päälle ja koristele halutessasi.

Säilytä cupcaket jääkaapissa.


4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :). Kyllä kotimaiset ihanat marjat vain jalostavat monenlaisia leivonnaisia herkullisemmaksi ja kauniimmaksi. Nyt niistä pitää nauttia kaikissa muodoissaan.

      Poista
  2. Tosi ihania ja tuo pursotus on niin nätti ja muhkea :) Mustikat kruunaa koristelun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru. Tällaisia korkeammalla pursotuksella tulee tehtyä vähän harvemmin, kun kuorrutusta tulee sitten niin suuri määrä per cupcake. Näiden kuorrutus kun ei ole sieltä kevyimmästä päästä ;) - voita, tomusokeria, mascarponea...

      Poista