maanantai 23. marraskuuta 2015

Caramel Corn pikkuherkuksi/koristeluun

 

Caramel Corn/karamellisoitu popcorn sopii naposteltavaksi sellaisenaan ja se käy hauskasti myös leivonnaisten koristeluun. Tämän perinteisen jenkkiherkun teko on helppoa, mutta hiukan aikaavievää. Tosin suurin osa ajasta on uunissa paahtamista, johon sisältyy vain välillä popcornin kääntely, jotta se paahtuu tasaisesti.

Itse tein Caramel Cornia lauantaisen Ravintolapäivän Choco Caramel Cupcakesien koristeluun. Cupcakien kuorrutus on maustettu suolakaramellikastikkeella ja samaa kastiketta on valutettu hiukan kuorrutuksen päälle. Karamellisoitu popcorn toistaa kivasti hiukan samaa makumaailmaa yhdistämällä suolaisen popcornin ja makean kinuskin keskenään.

CARAMEL CORN/KARAMELLISOITU POPCORN 

1 pss mikropopcornia tai vastaava määrä kattilassa tehtyä popparia
70 g/ n. 1 dl voita
35 g/n. 1/2 dl fariinisokeria
2 rkl glukoosisiirappia

1/2 tl vanilja-aromia
1/4 tl ruokasoodaa

Laita uuni kuumenemaan 105-asteeseen, kiertoilma 85-asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.

Valmista popcornit ja kaada ne varovasti suureen kulhoon, jottei poksahtamattomia jyviä tule joukkoon.

Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele sekoitellen noin 5 minuuttia.

Ota pois lämmöltä, lisää vanilja-aromi ja ruokasooda. Seos kuohahtaa ruokasoodan lisäyksestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada heti kuumana popcornien joukkoon. Sekoita kauhalla/lastalla niin, että seosta tulee jokapuolelle popcorneja.

Kaada popcornit pellille tasaisesti ja paahda niitä uunin keskitasolla tunti, noin 15 minuutin välein käännellen, jotta ne paahtuvat tasaisesti. Riko varovasti tarvittaessa paakkuuntuneita popppareita. Uunissa paahtaminen tarpeeksi kauan tekee popppareista mukavan rapeita.

Anna Caramel Cornin jäähtyä pellillä ja säilytä se sitten ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Se säilyy ainakin reilun viikon hyvin. Jos käytät sitä esimerkiksi leivonnaisten koristeluun, laita ne vasta tarjolle tuotaessa, jotta niiden rapeus säilyy.

Ravintolapäivän kahvilassa minulla oli tarjolla mm. sekä näitä normaalinkokoisia että minikokoisia cupcakeja, joista toinen mauista oli Choco Caramel/Salted Caramel. Ohjeen näihin normaalikokoisiin cupcakeihin löydät täältä.


11 kommenttia:

  1. Ovatpas kivoja, tosi mukava koristeidea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusina :). Joo, näitä voi napsia sellaisenaan, mutta ovat kivoja myös leivonnaisten koristelussa. Ja siitä hyvä, että säilyvät melko pitkään ilmatiiviisti säilytettynä. Vielä olisi vähän jäljellä, tekisi mieli leipoa kakku, mutta nyt on tullut syötyä noita Ravintolapäivän ylijäämäleivonnaisia luvattoman paljon, joten joutuu varmaan jättämään sikseen ;(.

      Poista
  2. Täällähän se ravintolapäivän paras kuppikakku onkin! Tuo poppari oli todella hyvä lisä kuppikakun päällä, ja ihanan rapsakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Maaria kauniista kommentista. Ihana kuulla, että pidit näistä noin paljon :).

      Poista
  3. Vitsit kun on namin näköisiä kuppikakkuja! Ihania nuo popparit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :). Noi popparit oli tosiaan kiva lisä näihin.

      Poista
  4. Ihana idis tämäkin, iskisi varmasti muksuihin ihan satakympillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu. Upposi hyvin myös vähän isommille ihmisille :).

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta, nämä on kyllä niin hyviä! Piti triplata karamellisoossi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kiva kun kokeilit :). Oho, triplata karamellin ohje. Noo, jos haluaa niihin runsaasti karamellia, niin mikä jottei ;(

      Poista
    2. Oli tuota poppareitakin aika laaki... ;)

      Poista