lauantai 22. helmikuuta 2014

Banoffee -letut



Räiskäleet, lätyt, ohukaiset, letut, crepes, plätyt, krepsit... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nimitti näitä nyt sitten miten tahansa, niin yleensä ne uppoavat hyvin vauvasta vaariin. Letut ovat olleet omia suosikkijälkkäreitä ihan lapsuudesta alkaen, söi ne sitten yksinkertaisesti pelkän hillon kanssa tai vähän enemmän viritettynä. Tällä kertaa oli vuorossa viritetyt letut, ohuen letun sisään kätkeytyi siivutettua banaania ja vispattua Flora vispiä vaniljasokerilla ja hyvin kevyesti tomusokerilla makeutettuna. Päälleen kääritty lettu sai samaa vaahtoa kuin sisälleen ja kaveriksi valmista purkkikinuskia kondensoidusta maidosta, banaanisiivuja ja vielä ripauksen makeuttamatonta tummaa kaakaota. Hyvää! Tuo kinuski on tosi makeaa, siksi ei kannata paistovaiheessa ripotella lettujen päälle sokeria eikä makeuttaa vaahtoa kuin ripaus.

BANOFFEE -LETUT (n. 20 kpl)

4 munaa
ripaus suolaa
7 dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
(hiukan sulatettua rasvaa)

Täyte + päälle
2 banaania, kypsiä
1 prk valmista kinuskia kondensoidusta maidosta
1 Flora vispi vatkattuna, sekaan 2 tl vaniljasokeria + ripaus tomusokeria
pari rkl kaakaota (ripottele pieni määrä per lettu sihdin läpi käärityn ja täytetyn letun päälle)

Sekoita kulhossa keskenään 2,5 desiä maitoa, munat, suola, jauhot ja vaniljasokeri. Vatkaa vaikka käsivatkaimella, jotta saat sileän taikinan.

Lisää 4,5 desiä maitoa ja vatkaa tasaiseksi. Voit halutessasi lisätä tässä vähän hiukan sulatettua rasvaa taikinan sekaan. Anna taikinan turvota minimissään 1/2 tuntia, se helpottaa paistamista.

Paista noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevassa pannussa letut melko kuumalla levyllä, lisäten silloin tällöin voita pannuun ennen taikinan lisäystä. Pyri paistamaan melko ohuita lettuja ja pinoa valmiit letut päällekkäin, jotta ne pysyvät lämpiminä.

Kata pöytään joko lettupino ja tykötarpeet tai täytä halutessasi valmiiksi.

Jos lettuja jää yli, säilytä ne jääkaapissa. Kannattaa lämmittää mikrossa lettua ennen syöntiä, jos se on jäähtynyt/syöt seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti